Οι επαφές του Οικολογικού Ανέμου στη Ρόδο με την ευκαιρία των δύο Περιφερειακών Συμβουλίων

Με την ευκαιρία των δύο Περιφερειακών Συμβουλίων στη Ρόδο, ο επικεφαλής του Οικολογικού Ανέμου  Νίκος Χρυσόγελος και στελέχη της περιφερειακής παράταξης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ημερίδα για τη «γαλάζια ανάπτυξη» αλλά και να συναντήσουν εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με την πρόεδρο της οργάνωσης «Γυναίκες χωρίς Σύνορα» Χαρ. Γιασιράνη με την οποία συζήτησαν τα θέματα της βίας κατά των γυναικών αλλά και των δομών που δημιουργούνται στο νησί της Ρόδου ( Συμβουλευτικό Κέντρο, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών) καθώς και για τη δράση και τα σχέδια της οργάνωσης για το μέλλον. Διαπίστωσαν τις σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνει ο οργανισμός και συμφώνησαν να υπάρχει περαιτέρω συνεργασία αν χρειαστεί.

Έγινε επίσης συνάντηση με το Διευθυντή του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου – Ενυδρείο Ρόδου Ανδ. Σιούλα για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι του Οικολογικού Ανέμου για το διασυνοριακό πρόγραμμα (INTERREG Ελλάδα – Κύπρος ) στο οποίο συμμετέχει ο σταθμός αλλά και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως έρευνα για  τη θαλάσσια βιο-ποκιλότητα και τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης, καθώς και δημιουργία θέσεων εργασίας σε επαγγέλματα της θάλασσας κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο. Ο Νίκος Χρυσόγελος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου – Ενυδρείο Ρόδου.

Σχολιάστε