ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ»

Εδώ και ένα χρόνο περίπου αποφασίσαμε να οργανώσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο Καλύμνου για να βοηθήσουμε καλύτερα το νησί μας. Μετά από προσπάθειες, καταφέραμε και αποκτήσαμε έγγραφο επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας για πράξεις που θα υλοποιούνται με ίδια μέσα χωρίς τεχνικό αντικείμενο.

Έπειτα από τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου μας ενταχθήκαμε σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Κοινωφελούς Εργασίας  για την δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο. Όμως για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματος έπρεπε να έχουμε και έναν υπάλληλο. Υπήρχε τότε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω του ΟΑΕΔ για συλλόγους και σωματεία και έτσι προσλάβαμε την υπάλληλο μας. Όμως από τον Οκτώβρη του 2011 έως και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.

Στην πορεία του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα σχετικά με τον ΟΑΕΔ, όπως για παράδειγμα καθυστέρηση στην έκδοση καρτών ανεργίας, με αποτέλεσμα  ενδιαφερόμενοι για το παραπάνω πρόγραμμα να μην μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, λόγω ελλείψεως της κάρτας ανεργίας τους.

Τώρα πλέον που έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο της διαδικασίας πριν την πρόσληψη των 60 ατόμων που ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα αυτό, αναρωτιόμαστε, επειδή οι ασφαλιστικές εισφορές των παραπάνω ατόμων καλύπτονται από Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τη με το άρθρο 18 του Ν.3833/2010(ΦΕΚ40/Α/15-03-2010) και του Ν. 2956/2001 (ΦΕΚ Α/258), αν ο Ο.Α.Ε.Δ. θα είναι συνεπής στην υποχρέωση του αυτή.

Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για την πορεία του Προγράμματος αυτού, γιατί καθημερινώς ζούμε αυτά τα προβλήματα με την συγκεκριμένη υπηρεσία και φοβούμαστε ότι, αν οι ασφαλιστικές εισφορές των 60 αυτών ατόμων δεν πληρώνονται στην ώρα τους, το ΙΚΑ θα επιβάλλει πρόστιμο κάθε μήνα στον σύλλογο μας για την καθυστέρηση αυτή. Ειδικά που από τον επόμενο Αύγουστο, οι ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει να  πληρώνονται μέσα σε 5 μέρες από το τέλος κάθε μήνα.

Για άλλη μια φορά ζητάμε να γίνουν προσπάθειες για την υλοποίηση της απόφασης λειτουργίας γραφείου ΟΑΕΔ στο νησί μας, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα λυθούν τα προβλήματα αυτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: