Επιστολή Δημάρχου Σίφνου σχετικά με την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

ΘΕΜΑ: Απεργία ΠΝΟ

Η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για κήρυξη 48ωρης απεργίας τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, έχει προκαλέσει από απογοήτευση έως οργή στους επιχειρηματίες, τους φορείς και γενικότερα στους κατοίκους των νησιών μας. Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, με τα γνωστά πιστεύουμε σε όλους, προβλήματα στην ακτοπλοϊκή μας

εξυπηρέτηση, η απόφαση αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο μας.

Η αναμονή των εκδρομέων του Πά­σχα ήταν μια ανάσα που ανέμεναν τα νησιά, μετά από μια σκληρή -οικονομικά και κοινωνικά- χειμερινή περίοδο. Όμως οι προσπάθειες και τα έξοδα των επιχειρηματιών, για να είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις τους, αλλά και όλων των φορέων για προβολή και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εκμηδενίζονται με τέτοιου είδους πρακτικές και λογικές.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε από τα πρακτορεία, οι ακυρώσεις είναι πάρα πολλές. Επίσης πολύ μεγάλη ζημιά γίνεται κι από τα μηνύματα που στέλνονται προς την διεθνή τουριστική αγορά, για την αναξιοπιστία της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης. Το αποτέλεσμα προφανές: ισχυρό πλήγμα στην ήδη αιμορραγούσα οικονομία των νησιών και κατ’ επέκταση της χώρας μας.

Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα του εργαζομένου να απεργεί προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά του, όμως δε μπορεί με τέτοιου είδους αποφάσεις να κρατούνται σε ομηρία τα νησιά και οι κάτοικοί τους και να στραγγαλίζονται οι οικονομίες τους.

Έστω και τώρα, κάνουμε έκκληση να επικρατήσει η λογική και να ανακληθεί ή τουλάχιστον να ανασταλεί η απεργία που κηρύχθηκε εν μέσω της πασχαλινής περιόδου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Σίφνος, 5-4-2012

Αρ. πρωτ.: 1839

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βουλευτές Ν. Κυκλάδων:

α) κ. Παναγιώτη Ρήγα

β) κ. Γεώργιο Παπαμανώλη

γ) κ. Ιωάννη Βρούτση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: