Επιστολή των Συλλόγων Επαγγελματιών – Εμπόρων Σίφνου & Εστίασης – Επισιτισμού Σίφνου προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την μη έγκαιρη δήλωση ακτοπλοϊκών δρομολογίων ενόψει της τουριστικής περιόδου

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κυκλάδων

ΘΕΜΑ:  Μη έγκαιρη δήλωση  ακτοπλοϊκών δρομολογίων  εν όψει της τουριστικής περιόδου

Όπως γνωρίζετε οι ναυτιλιακές εταιρίες είναι υποχρεωμένες βάσει νόμου να ανακοινώνουν τα δρομολόγια τους μήνες νωρίτερα ώστε με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίζεται η επικοινωνία των νησιωτών με τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις υπηρεσίες και ταυτόχρονα να προγραμματίζονται όλες οι δραστηριότητες των νησιωτικών κοινωνιών , οικονομικές και μη.

Μετά την αποδρομολόγηση του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου <<Άγιος Γεώργιος>> για την ετήσια συντήρησή του στο τέλος του χρόνου ( Δεκέμβριος 2011), η εταιρεία ZANTE με το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο <<Αδαμάντιος Κοραής>> εξυπηρετεί τη διασύνδεση της Σίφνου με τον Πειραιά και τα άλλα νησιά των δυτικών Κυκλάδων. Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η μη δημοσιοποίηση των δρομολογίων εδώ και μήνες από Σίφνο προς Πειραιά και το αντίστροφο μέχρι και σήμερα. Αυτός είναι καθοριστικός ανασταλτικός παράγοντας για τον προγραμματισμό όλων των τουριστικών επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων όχι μόνο των κατοίκων και επιχειρηματιών αλλά και των ξένων και ελλήνων επισκεπτών του νησιού μας.

Σήμερα προς μεγάλη μας  έκπληξη  ενημερωθήκαμε ότι εκτός των άλλων έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ των δυο ακτοπλοϊκών εταιρειών μετά την αίτηση της ΖΑΝΤΕ για έγκριση νέων δρομολογίων για το 2012 τη στιγμή που  διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα του έτους και θα έπρεπε  ήδη να ήταν  δηλωμένα και αναρτημένα σε όλα τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων τα δρομολόγια για όλο το τρέχον έτος και από τις δυο εταιρίες. Επιπλέον διαπιστώσαμε ότι τα εν λόγω δρομολόγια αφήνουν δυο μέρες τα νησιά χωρίς διασύνδεση με τον Πειραιά και το χειρότερο ότι το ένα  πλοίο ακολουθεί  με διαφορά μιας ώρας το άλλο , χωρίς αυτό να εξυπηρετεί ουσιαστικά τις πραγματικές ανάγκες των νησιών . Θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον ανούσιο ανταγωνισμό από τους αρμοδίους φορείς γιατί το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η οικονομική καταστροφή των εταιρειών, η απώλεια θέσεων εργασίας άλλα και η καταστροφή των τοπικών οικονομιών στους τόσο δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να βρεθεί λύση στο χρόνιο αυτό θέμα που ταλαιπωρεί   όλες τις νησιωτικές κοινωνίες και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις δραστηριότητες του πληθυσμού.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλες οι εταιρίες αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία ότι ανάπτυξη και ελληνικό τουριστικό προϊόν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υποδομές, σωστό προγραμματισμό και σταθερότητα στις συγκοινωνίες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Πρόεδρος

Eπαγγελματιών & Εμπόρων Σίφνου                                          Εστίασης & Επισιτισμού Σίφνου

ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                                      ΤΡΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κοινοποίηση :

  • ΥΠ.Α.Α.Ν/ΔΘΣ 1
  • Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
  • Δήμο Σίφνου
  • Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου
  • Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου
  • Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: