Δημοπράτηση ΧΥΤΑ Σίφνου

Στις 17.04.12 προχωράει η δημοπράτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων(Χ.Υ.Τ.Α.) στην περιοχή της Βορεινής, προϋπολογισμού 3.240.000,00€.

Μετά από συστηματικές προσπάθειες, διαρκή αγώνα και συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά κυρίως με μεθοδικότητα, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ στο νησί μας.

Τα σημαντικά οφέλη από αυτή την δημοπράτηση είναι τα εξής:

Α)  Θα γίνεται πλέον ολοκληρωμένη  η  διαχείριση  των  στερεών  αποβλήτων  του  Δήμου μας, σύμφωνα  με  τις  απαιτήσεις  της  Κοινοτικής  και  Εθνικής  νομοθεσίας, στην περιοχή της Βορεινής.

Β)  Θα μεταφερθεί, όλη η διαχείριση των απορριμμάτων  στο συγκεκριμένο χώρο και παράλληλα θα σταματήσει η καύση των απορριμμάτων.

Γ)  Με  την  υγειονομική  διάθεση  των  απορριμμάτων  θα  επιτευχθεί  η  προστασία  της  Δημόσιας  Υγείας,  όπως  και  η  περιβαλλοντική  και  αισθητική  αναβάθμιση  της  ευρύτερης  περιοχής της Βορεινής.

Δ)  Αυτό το τόσο σημαντικό έργο για το νησί μας βοηθάει στην  προστασία  του  περιβάλλοντος  και  στην  αειφόρο  ανάπτυξη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: