ΚΑΠΕ: Ημερίδα για τις ΑΠΕ στους δήμους

«Καινοτόμες Τεχνολογίες για τα Κτήρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ, στις 2 Μαρτίου 2012, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου 10Action με τίτλο «Δράσεις για την Ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων Πολιτών».

Η ημερίδα έχει σκοπό την ενημέρωση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα κτήρια με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση της άνεσης των ενοίκων τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ και ΕΞΕ σε κτήρια της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, αναφορά σε πρωτοβουλίες που συμμετέχει το ΚΑΠΕ και αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα τα Ευρωπαϊκά έργα ENNEREG, Energy for Mayors, η πρωτοβουλία Covenant of Mayors, αλλά και εθνικά έργα που υλοποιούνται από το ΚΑΠΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών και εθνικών στόχων για την εξοικονόμηση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως και τη μείωση των εκπομπών CO2.  Στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, το ΚΑΠΕ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ενεργά στην εκδήλωση.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας (έως 29 Φεβρουαρίου 2012), καθώς και οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΑΠΕ (www.cres.gr), κα Δήμητρα Μηναδάκη, τηλέφωνο: 210-6603311, E-mail: minadaki@cres.gr.

Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τoυς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας από τους δήμους κάντε κλικ εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: