Έκθεση Φωτογραφίας «Μεσόγειος το κοινό μας σπίτι»

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μεσόγειος το κοινό μας σπίτι» το διάστημα 9-12 Φεβρουαρίου 2012 στον πολυχώρο Booze Cooperativaμε στόχο την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης.

Η έκθεση περιλαμβάνει 65 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που αποτυπώνουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό τα πολλά, ετερόκλητα πρόσωπα της Μεσογείου, το δοκιμαζόμενο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον της, την απαράμιλλη γοητεία των τοπίων της. Για τον κύριο όγκο των έργων, η επικείμενη εκδήλωση αποτελεί τον «τελευταίο σταθμό» μιας σημαντικής διαδρομής που διήνυσαν σε πολιτιστικά κέντρα Δήμων, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολυχώρους τέχνης και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Παράλληλα, η έκθεση εμπλουτίστηκε και με νέες φωτογραφίες, επίσης εμπνευσμένες από τα τοπία, τις ανθρώπινες μορφές και τα σπάνια είδη της Μεσογείου.

Τα έργα που θα εκτεθούν αποτελούν απότοκα επαγγελματικής αλλά και ερασιτεχνικής ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας κι έχουν διατεθεί στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS από τους δημιουργούς τους για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης.  Πιο συγκεκριμένα, την έκθεση θα κοσμούν έργα που μας παραχώρησαν αφιλοκερδώς οι Θοδωρής Αθανασιάδης, Andrea Bonetti, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιάννης Σκουλάς, Αλέξανδρος  Φραντζής,  Τζέλη Χατζηδημητρίου, Γιώργος Χείρας, Νίκος Χρυσόγελος και η οργάνωση Πράσινη Γραμμή  από το Λίβανο.

Με την αγορά τους από το φιλότεχνο κοινό στη διάρκεια της έκθεσης, θα ολοκληρωθεί μια αξιόλογη προσπάθεια και θα δοθεί μια σημαντική – όσο και απολύτως αναγκαία- οικονομική «ανάσα» στην οργάνωση για να συνεχίσει με συνέπεια και ανεξαρτησία την 20ετή δράση της στο χώρο της προστασίας του περιβάλλοντος. Σε περιόδους βαθειάς και πολυεπίπεδης κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, η αμοιβαία υποστήριξη και αλληλεγγύη μπορούν να δώσουν λύσεις και προοπτική, και δυνάμεις όπως η οικολογία και η τέχνη να σταθούν αλληλοϋποστηρικτικές, με κοινό παρανομαστή και στόχευση τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη μας. 

Ώρες λειτουργίας 12.00 – 22.00

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00

press@medsos.gr 210 8228795

Σχολιάστε