ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΦΝΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Georgiadis_Babounis

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012, ο Δήμαρχος Σίφνου κ.  Ανδρέας  Μπαμπούνης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  κ. Άδωνι  Γεωργιάδη.  Στη συνάντηση, μετά από πρωτοβουλία του κ. Μπαμπούνη, συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Αντώνιος Αντωνάκης και ο επικεφαλής της μειοψηφίας

του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου κ. Κωνσταντίνος Κασιώτης, λόγω της αναγκαιότητας για  κοινή προσπάθεια  κι ενιαία γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Αιτία για την επιδίωξη της συνάντησης στάθηκαν μια σειρά από κοντινά σε χρονική περίοδο  συμβάντα, κατά την εκτέλεση  δρομολογίων του ΕΓ/ΟΓ «Άγιος Γεώργιος», που έθεσαν υπό αμφισβήτηση το «αξιόπλοον» του καραβιού, ταλαιπώρησαν το επιβατικό κοινό και προκάλεσαν αναστάτωση και έντονες ανησυχίες στους κατοίκους των 2 νησιών.

Κατατέθηκε στον Υπουργό σχετικό υπόμνημα, όπου διατυπώνεται για μια ακόμη φορά και το χρόνιο αίτημα των νησιών μας για δρομολόγηση στη γραμμή μας περισσότερων και πιο σύγχρονων πλοίων, με καλύτερη ενδοκυκλαδική  επικοινωνία και σύνδεση με διεθνή αεροδρόμια.

Τέθηκε επίσης το θέμα της έγκαιρη δημοσιοποίησης των δρομολογίων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς και της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου.

 Μεταξύ άλλων, αναφέρονται στο υπόμνημα:

«Ως αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων Σίφνου και Σερίφου δεν έχουμε το δικαίωμα, ούτε τη διάθεση να πάρουμε το μέρος ή να πλήξουμε το κύρος της οποιασδήποτε εταιρείας.

            Αναγνωρίζουμε την προσφορά της οικογένειας Βεντούρη στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των Δυτικών Κυκλάδων, για 30 και πλέον συναπτά έτη και επιθυμούμε την αγαστή συνεργασία και την υποστήριξη με όλες τις εταιρείες που μας εξυπηρετούν χειμώνα-καλοκαίρι.

Έχουμε όμως και την υποχρέωση να αναστρέψουμε το κλίμα πανικού που έχει δημιουργηθεί στα νησιά μας, να διασφαλίσουμε κατά το δυνατόν, ότι τα πλοία που δρομολογούνται στην γραμμή μας είναι ασφαλή και αξιόπλοα, να αποτρέψουμε ακραίες ενέργειες (π.χ. κλείσιμο των λιμανιών) και να μην επιτρέψουμε να δυσφημιστούν τα νησιά μας ως μη ασφαλείς ακτοπλοϊκά προορισμοί.

            Για όλους τους ανωτέρω λόγους αιτούμαστε όπως:

1.       Πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα και εποπτεία σας, ενδελεχής έλεγχος στο Ε/Γ-Ο/Γ  «Άγιος Γεώργιος».

2.       Δοθούν κίνητρα και παροχές, ώστε να μην υπάρχουν νησιά δύο ταχυτήτων και οι εταιρείες να σχεδιάζουν και συνδυασμένα δρομολόγια, με ακτινωτό τρόπο σύνδεσης, για να εξυπηρετούν έτσι και τα νησιά μας.

3.      Γίνουν προσπάθειες για νηολόγηση νέων και σύγχρονων πλοίων με επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αρωγή των τοπικών κοινωνιών».

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, αλλά προκειμένου να δοθούν περισσότερες απαντήσεις ορίστηκε νέα συνάντηση με τον Υπουργό και τα ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη, για τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Στην συνάντηση της Δευτέρας, οι Δήμαρχοι Σίφνου και Σερίφου ενημερώθηκαν από το Ναύαρχο και Πρόεδρο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων  κ. Δασκαλάκη, ότι το ΕΓ/ΟΓ «Αγ. Γεώργιος»:

α)   έχει περάσει απ’ όλους τους απαραίτητους ελέγχους επιτυχώς.

β)   Έγινε και έκτακτος εξονυχιστικός έλεγχος στις 14 Δεκεμβρίου και όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές, σε επιμέρους παρατηρήσεις που έγιναν, το πλοίο έχει ήδη συμμορφωθεί.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές  και πιθανοί τρόποι εξεύρεσης λύσεων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Πηγή: http://www.sifnaiko-fos.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: