ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΦΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Dimos_SifnouΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 ΤΟΥ Ν. 4021/2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 15 Νοεμβρίου 2011, προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις του για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αρ. 219/2011 απόφασή του,  το Δ.Σ.:     

α) συμμετέχοντας στην αγωνία των δημοτών για τις πιθανές συνέπειες της διακοπής ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση μη καταβολής του τέλους, ειδικά σε οικίες που διαβιούν ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά,

β) λαμβάνοντας υπόψη την αδιάκριτη επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Α.Ε., σε συνδυασμό με:

  • Τις μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τη γενικότερη οικονομική ύφεση που επηρεάζει έντονα και τα νησιά μας και οδηγεί σε εξαθλίωση συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες,
  • την παράλληλη αύξηση του κόστους ζωής,
  • τον  αμοραλιστικό τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται η είσπραξη του τέλους, αφού δε λαμβάνει υπόψη την οικονομική αδυναμία των ευπαθών ομάδων να ανταποκριθούν και επομένως θέτει σε κίνδυνο την υγεία και προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,
  • την υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίζει με κάθε δυνατό τρόπο τη συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα,
  • τη μη αναλογικότητα του φόρου,

ΕΞΕΔΩΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ 

– Με το οποίο εκφράζει τη διαμαρτυρία του για  την επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Α.Ε., όπως αυτή θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 για τους λόγους που αναφέραμε  παραπάνω.

-Ζητά την οριστική ακύρωση της ρύθμισης  αυτής για τη Νησιωτική Ελλάδα και την επανεξέταση συνολικά του θέματος με περισσότερα κοινωνικά κριτήρια.

Επιπλέον εκφράζει την πρόθεσή του να πρωτοστατήσει στην προστασία δημοτών του που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλλουν το ειδικό  τέλος.

Το παρόν ψήφισμα αποστέλλεται στον Πρωθυπουργό της Χώρας, στους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Π.Ε.Δ. Κυκλάδων, στους βουλευτές Ν. Κυκλάδων καθώς και στα Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: