KΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

400 γρ. κολοκύθια τριμμένα χοντρά

2 πατάτες πουρέ

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1  ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

2-3 αυγά

120 ml ελαιόλαδο

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

50 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα πικάντικη)

3-4 κ. σούπας τραχανά

1 φλιτζανάκι του  καφέ  ρακή

ελαιόλαδο για τηγάνισμα,

αλάτι

πιπέρι.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές και πηχτό μείγμα.   Σε χαμηλή φωτιά τηγανίζουμε, ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα, και γυρίζουμε ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.  Βγάζουμε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι.

Μυστικό επιτυχίας: Στα τριμμένα κολοκυθάκια προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι, τη ρακή και τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα. Στύβουμε  καλά ώσπου να φύγουν όλα τα υγρά του κολοκυθιού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: