ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

600 περίπου γρ. νερό

Ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο

3-4  κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Αλάτι

Τυρί τριμμένο (π.χ.ανθότυρος ξηρός )

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι προσθέτοντας το αλάτι και το νερό σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.

Πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες.  Με τα δάκτυλά μας  πιέζουμε τη ζύμη δημιουργώντας  μικρά μπαστουνάκια (πάχους όσο ενός τσιγάρου και μήκους όσο περίπου ενός  κλειδιού)  και  πατάμε τις άκρες προς τα μέσα, διπλώνοντάς τις . Τις αραδιάζουμε μια σε μια λαδόκολλα ή ταψί αλευρωμένο.

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμες, οπότε τις σουρώνουμε.

Σ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το λάδι και τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να  ξανθύνει και να καραμελώσει  για κανένα 20λεπτό περίπου (μέχρι να γίνει χρυσαφί σκούρο χρώμα).

Σερβίρουμε  με  τριμμένο τυρί, από πάνω τις μακαρούνες και από πάνω τα καραμελωμένα  κρεμμύδια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: