ΦΑΚΟΡΥΖΟ

Υλικά

400 γρ. φακές

270 γρ. ρύζι

4-5  κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελ.  σκόρδο

¾-1  φλυτζ .λάδι

1 κύβο λαχανικών (προαιρετικό)

2 ντομάτες κομμένες στα 4 χωρίς φλούδα και σπόρια

1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε  τις φακές τις βάζουμε με 5-6 ποτήρια νερό να βράσουν γύρω στα  40 λεπτά. Μετά προσθέτουμε  δάφνη, σκόρδο ,  κύβο, και  ντομάτα και  1 ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση,  προσθέτουμε  το ρύζι σε μέτρια φωτιά.   Σε ένα τηγάνι με λάδι  τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , και το ρίχνουμε στο έτοιμο  φαί,  ανακατεύουμε και καλή όρεξη!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: