ΤΟΥΡΤΕΣ

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι γάλα πλήρες

1 ποτήρι φρέσκο βούτυρο

3 μικρά αυγά

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Λίγο ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Γέμιση

Μυζήθρα ανάλατη

2 κ. σούπας ζάχαρη

1 κ. σούπας  ανθόνερο

Μοσχοκάρφι τριμμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.  Προσθέτουμε τα 2 αυγά, το γάλα, το ξύσμα. Μετά το αλεύρι σταδιακά. Φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακιά και την ανοίγουμε σε φύλλο. Την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ( μεγέθους όσο ένα πιατάκι του καφέ).

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.  Βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο πιάνοντάς το από τρεις πλευρές προς τα πάνω πιέζοντας μαζί τις τρεις άκρες.  Αφού αλείψουμε με το τρίτο αυγό τις τούρτες από πάνω, ψήνουμε σε βουτυρωμένο ελαφρά ταψί στους 180 βαθμούς  για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσοροδίσουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: