ΣΤΡΑΒΑ

Υλικά

(Για 40 περίπου κομμάτια)

2 κιλά αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

Λίγο νερό

Λίγο λάδι

1/2 κιλά καρύδια κοπανισμένα

Μπαχαρικά  (γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο κτλ.)

Λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

2 κιλά ζάχαρη

3-4 φλιτζάνια νερό

1 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μια ζύμη με το νερό, το λίγο λάδι το αλεύρι μετά ανοίγουμε  ένα μεγάλο  στρογγυλό φύλλο πολύ λεπτό. Το αλείφουμε μετά με λάδι και πασπαλίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα, με γαρύφαλλο, κανέλλα  και μοσχοκάρυδο τριμμένο.  Ακολούθως, τυλίγουμε το φύλλο  σχηματίζοντας  μια μακρόστενη λωρίδα. Στη συνέχεια,  κόβουμε σε λοξά (στραβά) κομμάτια.

Τηγανίσουμε σε καυτό λάδι και  τα περνάμε από το  σιρόπι αφού έχει κρυώσει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: