ΣΠΛΗΝΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

Υλικά  

1 σπλήνα  (ολόκληρη)

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

7-8 σκελίδες  σκόρδο ψιλοκομμένο

2-3 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

2-3 πράσινες  πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες

1 ποτήρι  ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού  ξύδι

αλάτι

2 ποτήρια νερό

 Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, τις πιπεριές  και το μπούκοβο.   Κόβουμε τη σπλήνα σε 3-4 κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στη μέση και γεμίζουμε με το μίγμα.   Τηγανίζουμε, αρχικά σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.  Μετά αυξάνουμε τη θερμοκρασία έτσι ώστε να πάρει  χρώμα ροδαλό απ’ έξω.  Σβήνουμε  με  το ξύδι.   Κατόπιν βάζουμε το φαγητό σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό του τηγανιού και  προσθέτουμε  αλάτι και το νερό.  Βράζουμε για μια ώρα ακόμα περίπου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: