ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά

1 κοτόπουλο 1-1 ½ κιλό  ( ή  1 κιλό  μοσχαρίσιο κρέας )

1 κιλό ντομάτες  ξεφλουδισμένες & ξεσποριασμένες)

3-4  μεγάλα κρεμμύδια

Αλάτι , Πιπέρι λευκό

1/3 κ. γλ.  κανέλα

Λεμόνι (προαιρετικά)

Ρύζι (καρολίνα )

½  περίπου φλιτζάνι  βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας ή το κοτόπουλο μαζί με όλα τα υλικά (εκτός του βούτυρο και το λεμόνι).   Κρατάμε το ζωμό, και λιώνουμε μέσα τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.

Η αναλογία ζωμού ρυζιού είναι περίπου 3 ½  προς  1 (δηλαδή για κάθε  ποτήρι ρυζιού, 3 1/2 ποτήρια ζωμό).

Αφού βράσει το ρύζι, ρίχνουμε ε το λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε χυμό λεμονιού από πάνω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: