ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΙ ΣΟΥΠΙΑ

Υλικά

4-5 Μερίδες

3 μεγάλες φρέσκες σουπιές 500-700 γρ.

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1-2  φύλλα δάφνης

2  κρεμμύδια τριμμένα

½  φλιτζ. λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί

3-4  φλιτζ. νερό

½  φλιτζ. ξίδι κόκκινο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2  φλιτζ.  ρύζι

αλάτι

3-4 ολόκληρα πιπέρια

2-3 ολόκληρα μπαχάρια

Πλένουμε  & καθαρίζουμε τις σουπιές  βγάζοντας  τα πλοκάμια και κρατώντας τις σακούλες ολόκληρες  με το μελάνι από την κοιλιά τους. Για να μην κολλήσουν και σπάσουν τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.  Έπειτα  κόβουμε τη σουπιά σε χοντρές ροδέλες.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά.  Μετά  βάζουμε και τις σουπιές να τσιγαριστούν για άλλα  6-7  λεπτά  προσθέτοντας τη δάφνη, το ξίδι, το μπαχάρι, το πιπέρι και το κρασί .  Προσθέτουμε και το νερό μετά από 3-4 λεπτά.  Βράζουμε σε  χαμηλή θερμοκρασία για  40-50 λεπτά.  Έπειτα, προσθέτουμε το μελάνι,  το ρύζι καθώς και το αλάτι,  ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά μόνο μια φορά.   Βράζουμε άλλα 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι και να σωθεί το νερό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: