ΟΦΤΟ (ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ)

Υλικά

Κατσικάκι μικρό ολόκληρο, 4-5 κιλ.,

η συκωταριά του, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Άνηθος, 1 ματσάκι μεγάλο

Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, 500 γρ.,

Ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνι/-α

Ρύζι, 2 ποτήρια

Νερό, 1 ποτήρι

Χυμός λεμόνι, 2-3 τμχ.,

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  με  λάδι. Βάζουμε τη συκωταριά  και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε και το ρύζι, το υπόλοιπο λα’αδι, το νερό και αλάτι και πιπέρι, και στη συνέχεια βγάζουμε  την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αλείφουμε  το κατσικάκι εσωτερικά με λάδι και λεμόνι, το γεμίζουμε με τη γέμιση και το ράβουμε με σπάγκο και βελόνα .  Από έξω το αλείφουμε με λεμόνι και το  τρίβουμε ολόγυρα  με το χέρι με  αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το κατσικάκι σε ένα ταψί πάνω σε κλιματόβεργες.

Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.  Βάζουμε το ταψί στο φούρνο από το βράδυ στους 70 βαθμούς και το αφήνουμε να σιγοψηθεί όλη τη νύχτα (εναλλακτικά το ψήνουμε στους 150 για μισή μέρα).  Βάζουμε  λίγο νερό στο ταψί για να μην στεγνώσει το κατσικάκι όσο ψήνεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: