ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

Υλικά

1 κιλό  μπαρμπούνια (σχετικά μικρά)

αλεύρι για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

2-3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο

4-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες

3-5  κ.σ. ξίδι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο  πιπέρι ή πολύχρωμα αρωματικά πιπέρια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και αλατίζουμε.   Αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι καλά. Τα στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας και τα αλευρώνουμε λίγο.

Τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να γίνουν τραγανά.  Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια από το τηγάνι  αφαιρούμε το καμένο αλεύρι αν υπάρχει . Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά.  Μετά ρίχνουμε το ξίδι και μόλις  εξατμιστεί, περιχύνουμε τα ψάρια. Σερβίρουμε σε φέτες λεμονιού και φρέσκο δεντρολίβανο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: