ΜΕΛΕΚΟΥΝΙΑ

Υλικά  για 10-12 τεμάχια

2 φλιτζ. σουσάμι

1 φλιτζ. μέλι

Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα

1 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.κ. κανέλλα

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού & λεμονιού

Ανθόνερο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά βάζουμε το μέλι με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσουν, μέχρι να γίνουν δηλαδή  σιρόπι σχετικά πηχτό.   Στη συνέχεια  βάζουμε  μέσα το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε την κανέλλα  και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά ώστε να μην πήξει πολύ το μίγμα και δεν μπορούμε να το ξεκολλήσουμε.    Ραντίζουμε με ανθόνερο  μια λαδόκολλα  και απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα.  Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και   το κόβουμε σε ομοιόμορφους  μικρούς ή μεγάλους ρόμβους.  Τα μελεκούνια δεν πρέπει να είναι σκληρά.  Τα φυλάμε σε ξηρό μέρος  (μέσα σε μεταλλικό ή γυάλινο κουτί και  τυλιγμένα σε ζελατίνα).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: