ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά

3  κιλά  μεγάλα καλαμάρια

4-5 μεγάλα σχετικά  κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

650 γρ. ρύζι

2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλυτζ.  του καφέ ούζο

1 κ. ντομάτες τριμμένες

3 κουταλιές πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι κουκουνάρι

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 κ. σούπας μουστάρδα

Αλάτι

πιπέρι

οδοντογλυφίδες για το κλείσιμο των καλαμαριών

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια ψιλοκόβοντας  τα πλοκάμια.   Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά,  ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια μέχρι να πιουν τα υγρά τους.  Στη συνέχεια  προσθέτουμε το λάδι,το  κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν . Αλατοπιπερώνουμε.   Βάζουμε  τον μαϊντανό, το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά.  Ρίχνουμε  και την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα και βράζουμε για ένα τέταρτο περίπου.    Χωρίζουμε τη σάλτσα μας  σε 2 μέρη.  Στο ένα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε  καλά.   Αφού κρυώσει η  γέμιση γεμίζουμε τα  καλαμάρια (όχι τελείως, αλλά αφήνουνε χώρο διότι θα φουσκώνει το ρύζι όταν ψηθεί).   Κλείνουμε  το κάθε καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε τα γεμισμένα καλαμάρια στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη  σάλτσα που έχουμε κρατήσει, και μαγειρεύουμε για περίπου 35-45 λεπτά ακόμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: