ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

Υλικά

Σιρόπι

½ κιλό  ζάχαρη

500 ml νερό

Λίγη φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Ζύμη

1 κιλό αμύγδαλο ξεφλουδισμένο   πολύ λεπτά αλεσμένο

500 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού  αλεσμένη

1 φλιτζανάκι καφέ ξεφλουδισμένο πικρό αμύγδαλο πολύ λεπτά αλεσμένο

Ροδόνερο

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη, τη φλούδα  και το νερό σε αρκετά χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι  να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.  Κατόπιν αφαιρούμε τη φλούδα.

Στη συνέχεια αλέθουμε το αμύγδαλο, το ψωμί και το πικρό αμύγδαλο πολύ καλά, έν –ένα στο μίξερ και μετά  τα ανακατεύουμε όλα μαζί.   Ρίχνουμε έπειτα το σιρόπι και  ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.  Πλάθουμε σε σχήμα μικρού αχλαδιού. Τις  ραντίζουμε με ροδόνερο και πασπαλίζουμε μ ε  άχνη ζάχαρη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: