11η συνεδρίαση – ΘΕΜΑ 8: Έγκριση σύναψης «Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

 • Θέμα από ημερήσια διάταξη
 • Εισήγηση
 • Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου
 • Η θέση του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
 • Ψηφοφορία: Ο Νίκος Χρυσόγελος ψήφισε υπέρ
 • Τοποθέτηση: Ο Ν .Χρυσόγελος τοποθετήθηκε θετικά αλλά δήλωσε για το θέμα:«Συμφωνούμε για τη σύναψη Πρωτοκόλλου Συναντίληψης μεταξύ ΠΝΑ και Παν/μίου Αιγαίου,  αν και είναι γενικόλογο. Συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει δέσμευση για αποκλειστικές συνεργασίες σε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις. Πρέπει να πούμε ότι επιδιώκουμε συνεργασίες, χωρίς κόστος, κυρίως μέσω εργασιών, προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών, διδακτορικών, σεμιναρίων που είναι στα αντικείμενα και τους στόχους του Πανεπιστημίου. Πρέπει να γίνει μια πιο ουσιαστική συζήτηση με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Συμβούλων, των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου για το τι σημαίνει πρακτικά η συνεργασία μεταξύ ΠΝΑ και Π.Α.  Αλλά παράλληλα η περιφέρεια πρέπει να πάρει θέση και για την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως έχουμε ζητήσει επανειλλημένα ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.Δυο θέματα που έχουν ενδιαφέρον στο πλαίσιο μιας στρατηγικής της Περιφέρειας Ν Αιγαίου για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα:

  (α) να στηρίξουμε ενεργά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία

  (β) να σχεδιάσουμε μια μακροχρόνια πολιτική συνεργασίας με τα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αλλά και με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα  γενικότερα σε θέματα που ενδιαφέρουν τη νησιωτική μας περιοχή

  Πρέπει να γίνει συνάντηση με όλα τα τμήματα που έχουν εγκαταστάσεις στο Ν Αιγαίο αλλά και με πανεπιστήμια που έχουν αντικείμενα που ενδιαφέρουν την περιοχή μας. Να κάνουμε μια ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα ζητήσουμε τα θέματα αυτά, με τη συμμετοχή  καθηγητών και φοιτητών,   να συζητήσουμε τρόπους συνεργασίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το Πανεπιστήμιο και οι φοιτητές, να κωδικοποιήσουμε τομείς και θέματα στα οποία θα μπορούσε να συμβάλλει το παν/μιο. Επίσης, να δημιουργηθούν ανά θέμα κοινές επιτροπές – ομάδες εργασίας με την συμμετοχή καθηγητών, φοιτητών, Περιφερειακών Συμβούλων και κοινωνικών φορέων.

  Θα πρέπει, όμως, να υπάρξει με συγκροτημένο τρόπο συνεργασία με πανεπιστήμια και από άλλες χώρες σε θέματα έρευνας, καινοτομίας, πράσινης οικονομίας, κοινωνικών επιστημών, βιοκαλλιέργειας, προστασίας περιβάλλοντος, τουρισμού κα. Πρέπει να δούμε, επίσης, πως θα αξιοποιήσουμε την πρόταση των γερμανών πρασίνων βουλευτών (κατέθεσαν και σχετική ερώτηση στις 26/9 στην ομοσπονδιακή βουλή προς τη γερμανική κυβέρνηση) για συνεργασία ελληνικών και γερμανικών φορέων μεταξύ άλλων και πανεπιστήμιων, φοιτητών κα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: