Πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης στη Χάλκη και στην Ανάφη

 Συζητήθηκε κατά την 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου (ΘΕΜΑ 3) Υποβολή πρότασης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007 -2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα : «Πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων Ανάφης και Χάλκης»

Ο Νίκος Χρυσόγελος ψήφισε την εισήγηση καταθέτοντας, όμως, προτάσεις για βελτίωση του σχεδίου, ζητώντας να ξεκινήσουν παράλληλα προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης και στα άλλα νησιά.

Προφανώς είμαστε υπέρ της υλοποίησης των πιλοτικών προγραμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στους Δήμους Ανάφης και Χάλκης. Θα βοηθήσουμε και προσωπικά και ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ για την επιτυχία τους. Πρέπει να υπάρξουν, όμως, βελτιώσεις στο σχέδιο που παρουσίασε η Περιφέρεια και να αντιμετωπιστούν ελλείψεις που έχει, όπως δεσμεύτηκε να κάνει ο αντιπεριφερειάρχης λαμβάνοντας υπόψη και τις  παρατηρήσεις που καταθέσαμε αναλυτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 Σημαντικό είναι, όμως, να  ξεκινήσουν εκτεταμένα προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης  τόσο σε νησιά που έχουν σοβαρά προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων (Νάξος, Άνδρος, Κάλυμνος, Λέρος) όσο και σε νησιά που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν (Σίφνος, Θήρα, Πάρος, Ρόδος κα). Μέσα στο 2011 πρέπει να  υπάρχουν σε εξέλιξη ή να ξεκινάνε καλά σχεδιασμένα προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης σε όλα τα νησιά. Τα πιλοτικά προγράμματα πρέπει να εντάσσονται σε έναν συνεκτικό περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα, σε μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική “μηδενικών αποβλήτων” με άμεσο στόχο να μετατραπεί το Ν Αιγαίο σε μια κοινωνία της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: