Συνάντηση της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη με αντιπροσωπεία του Κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων για θέματα αλιείας και θαλάσσιας πολιτικής

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου

Η Επίτροπος, κυρία Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με αντιπροσωπεία του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων, αποτελούμενη από τον κ. Νίκο Χρυσόγελο, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Αιγαίου και τους κκ. Κώστα Διάκο, Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής και Βάντα Λαλιώτου, Ιχθυολόγο, υπεύθυνη για την Πολιτική Αλιείας του κόμματος.

Η Επίτροπος ενημέρωσε τους Οικολόγους Πράσινους για την εξέλιξη της δημόσιας συζήτησης ενόψει της κατάθεσης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, με στόχο την εξασφάλιση της προστασίας των οικοσυστημάτων των θαλασσών και την αειφόρο αλιεία.

Επίσης, η κυρία Δαμανάκη έθεσε υπόψη της αντιπροσωπείας την ανάγκη για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Μεσογειακού Κανονισμού και ζήτησε από τους Οικολόγους Πράσινους τη συμβολή τους ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως προς την συμμόρφωσή της με αυτές της διατάξεις που και η ίδια έχει εγκρίνει.

Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων ενημέρωσε την Επίτροπο για τις θέσεις του Κόμματος, για την οικολογική προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, διατύπωσε τις προτάσεις της για την ανάγκη μιας συγκροτημένης πολιτικής για την Αλιεία που δεν βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις, αλλά έχει στόχο την αειφορία του αλιευτικού κλάδου, ο οποίος θα μπορεί να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η αντιπροσωπεία των ΟΠ ενημέρωσε, επίσης, για την πρότασή των ΟΠ να διατηρηθούν οι Διευθύνσεις Αλιείας, που βαίνουν προς κατάργηση, στις Περιφέρειες. Επίσης, η αντιπροσωπεία τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης να υπάρξει θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, με προτεραιότητα την οικολογική παράμετρο, χωρίς νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: