Επίσκεψη Νίκου Χρυσόγελου στη Σύρο

Η Σύρος αποτέλεσε το δεύτερο σταθμό στη σειρά επισκέψεων του Νίκου Χρυσόγελου, επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου, στα νησιά των Κυκλάδων με στόχο συζητήσεις με φορείς και παρεμβάσεις για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν  οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ για την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική (Σύρος), την πολιτική υγείας (Σίφνος), την κοινωνική συνοχή (Τήνος) και τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων (Άνδρος).

Συγκεκριμένα, τη Σύρο βρέθηκε στις 9/6/2011 και με  το μέλος της Γραμματείας του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Βασιλική Νάκου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων», όπου ενημερώθηκαν  από την υπεύθυνη του Κέντρου κ. Αναστασία Προκοπίου για το σημαντικό έργο που γίνεται στην κατεύθυνση της πρόληψης μέσω της προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο στη λειτουργία του. Συζήτησαν, επίσης, για την ανάγκη ενδυνάμωσης του ρόλου της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης στα θέματα της πρόληψης και της δημιουργικής απασχόλησης των νέων, για το πώς θα μπορούσε να επεκταθεί το έργο του Κέντρου σε μια εποχή που εντείνονται τα κοινωνικά προβλήματα λόγω της κρίσης, αλλά και για την ανάγκη χάραξης πολιτικής πρόνοιας σε όλη την περιφέρεια και σε κάθε νησί ξεχωριστά, αφού οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που συντελούνται σε κάθε νησί τα τελευταία χρόνια διαμορφώνουν διαφορετικά, αλλά και ραγδαία, τις σχέσεις των νέων με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και συνήθειες.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χρυσόγελος και η Βασιλική Νάκου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θοδ.Μήτσκα, τον πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου Γιωρ. Πολυδούλη και εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου για τις προτάσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει το Ν. Αιγαίο, τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε καινοτόμους, πράσινους οικονομικούς τομείς και τη βιωσιμότητα του ΝΕΩΡΙΟΥ προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Ο Νίκος Χρυσόγελος συνόψισε τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, ήδη από το φθινόπωρο του 2010, καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν στην επιβίωση του ναυπηγείου για τα επόμενα χρόνια.

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ θα στείλει τις επόμενες μέρες ανοικτές επιστολές στις ναυτιλιακές εταιρίες που έχουν πλοία στο Αιγαίο ζητώντας τους να δεσμευτούν να κάνουν τις επισκευές και τη συντήρηση των πλοίων τους στο ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΥ ως έμπρακτη αλληλεγγύη στις νησιωτικές κοινωνίες στις οποίες απευθύνονται. Παράλληλα, θα ζητήσει από την κυβέρνηση να θέσει τη συντήρηση και επιδιόρθωση των επιδοτούμενων σκαφών στο ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΥ ως έναν από τους όρους για την επιδότηση των δρομολογίων για τις άγονες γραμμές. Κινήσεις σαν κι αυτές θα δώσουν ένα χρονικό περιθώριο στο ναυπηγείο να επεξεργαστεί σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους τοπικούς φορείς ένα “Business Plan” και να προετοιμαστεί για τη στροφή του προς κατασκευές και υπηρεσίες που σχετίζονται με την πράσινη καινοτομία και οικονομία.

Δείτε τις αναλυτικές προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Οικονομική κρίση και πράσινες λύσεις για την οικονομία και την απασχόληση στο Ν. Αιγαίο. Η περίπτωση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου“, την τοποθέτηση του Νίκου Χρυσόγελου στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Σύρο στις 30/5/2011 Για το θέμα του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟΥ καθώς και Οι θέσεις και πρωτοβουλίες του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, στο blog του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ https://ecoanemos.wordpress.com.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: