Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Φίλες και φίλοι συνδημότες μας,

Η πέμπτη Ιουνίου κάθε χρόνο είναι ημέρα οικολογικής αποτίμησης και αυτοκριτικής. Σήμερα, οφείλουμε να αφυπνίσουμε όλες τις αισθήσεις μας και να τις εστιάσουμε στα συμπτώματα της Φύσης γύρω μας. Άμεσα θα διαπιστώσουμε ότι η επιθετική μας στάση απέναντί της όλο τον προηγούμενο χρόνο τη σημάδεψε με νέους πιο ανησυχητικούς ήχους, εικόνες, οσμές, αφή και γεύσεις . Μα εκείνο που θα μας ανησυχήσει περισσότερο θα είναι η εμφανής εξουθένωσή της, που δικαιολογημένα θα μας  κάνει να αμφιβάλλουμε για τις δυνατότητές της να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις ανθρώπινες ανάγκες τα επόμενα είκοσι – τριάντα χρόνια.

Η ρύπανση του εδάφους, του νερού και της ατμόσφαιρας, η μεγάλη μείωση των δασών και της βιοποικιλότητας, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών της πόρων, η επικίνδυνη καταναλωτική μας μανία  και η συνακόλουθη κλιματική αλλαγή , προμηνύουν ανατροπή της ισορροπίας στο παγκόσμιο οικοσύστημα και αδυναμία διατήρησης κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη.

Όμως, αυτό το οδυνηρό ενδεχόμενο μπορούμε να το αποτρέψουμε αν αξιοποιήσουμε άμεσα τα λιγοστά έστω χρονικά περιθώρια που μας απομένουν. Πράγματι, αλλάζοντας τα σπάταλα  περιβαλλοντικά και καταναλωτικά μας πρότυπα, υιοθετώντας  νέες «πράσινες» τεχνολογικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και  δείχνοντας σεβασμό στα περιορισμένα όρια αντοχής της Φύσης , μπορούμε να αποκαταστήσουμε την φυσική ισορροπία και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου, είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με φορείς και απλούς πολίτες, προκειμένου να διαμορφώσουμε και να εφαρμόσουμε από κοινού εκείνες τις επιμέρους  πρακτικές που αποτρέπουν ή επουλώνουν τα περιβαλλοντικά τραύματα και δυναμώνουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο δικό μας αλλά και των παιδιών μας.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΤΟΠΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΝΑΞΟΥ

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: