6η συνεδρίαση – ΘΕΜΑ 4

 • Θέμα από ημερήσια διάταξη και εισήγηση
 • Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου: Αποφασίστηκανοι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου (κυρίως εκπρόσωποι της πλειοψηφίας και σε ελάχιστες περιπτώσεις και της μείζονος αντιπολίτευσης) στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων:
  • Της Αναπτυξιακής Εταιρείας Αριάδνη
  • Της Αναπτυξιακής  Εταιρείας Κυκλάδων
  • Του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Κυκλάδων

  καθώς και στις Γενικές  Συνελεύσεις των Μετόχων της Αναπτυξιακής Εταιρείας Άνδρου και ελήφθη απόφαση μεταβίβασης των μετοχών στο Δήμο Άνδρου κατόπιν διενέργειας οικονομικού ελέγχου. 

  Επίσης αποφασίστηκαν οι εκπρόσωποι του ΠΣ σε νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της καταργούμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου  και των Κυκλάδων, συγχωνεύσεις, καταργήσεις και λύσεις νομαρχιακών ν.π.δ.δ. και επιχειρήσεων.
  Ορίστηκαν μελη για τη συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων της Π.Ν.Α «ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε.», «ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΕ», «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Α.Ε.» «ΑΝ.ΔΩ.ΑΕ», «Κ.Ε.Κ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», «ΓΑΛΗΝΟΣ», «ΔΙΟΔΟΣ», «ΔΟΤ».
  Καθώς και εκπρόσώποι στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των ανωνύμων εταιρειών της Π.Ν.Α  «ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε.»,«ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΕ», «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Α.Ε.» «ΑΝ.ΔΩ.ΑΕ», «Κ.Ε.Κ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» , «Α.Ν.Ε.Κ Καλύμνου» «Ν.Ε ΤΉΛΟΣ 21ος αιώνας SEA STAR».

  Αναλυτικά η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

 • Η Θέση Ν. ΧρυσόγελουΟ Νίκος Χρυσόγελος επισήμανε ότι δεν υπήρξε προηγουμένως μια έκθεση για τα αποτελέσματα της δουλειάς των φορέων αυτών, μια αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας τους καθώς και παρουσιάση των αδυναμιών ή προβλημάτων που εντοπίστηκαν από την μέχρι σήμερα λειτουργία τους. Παρατήρησε, επίσης, ότι η πλειοψηφία θεωρεί δεδομένο ότι συμμετέχει σχεδόν αποκλειστικα (σε ελάχιστες περιπτώσεις και κάποιος εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης) στα διάφορα νομικά σχήματα, και αναρρωτήθηκε αν είναι σε θέση να “διαχειριστεί μόνη της” όλα αυτά τα σχήματα.
  Ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, τόνισε, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου  ότι “η πρακτική της αυτοδιοίκησης που  αντιμετώπιζε συχνά τις αναπτυξιακές εταιρίες και τους άλλους φορείς στους συμμετείχε ως ένα χώρο “τακτοποίησης” και “βολέματος” κομματικών φίλων και πελατών ανεξαρτήτως προσόντων και δεξιοτήτων, πρέπει να τελειώσει πια. Οι φορείς αυτοί πρέπει να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για την περιφέρεια Ν Αιγαίου, στην πράσινη μεταρρύθμιση της οικονομίας, στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και στη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος
 • Ψηφοφορία: Λευκό ψήφισε ο Νίκος Χρυσόγελος
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: