ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND και δυστυχώς το κουφάρι του πλοίου συνεχίζει να παραμένει στα γαλανά νερά της καλντέρας της Σαντορίνης. Δυστυχώς οι μέχρι σήμερα αγώνες και εκκλήσεις του Θηραϊκού λαού για την απομάκρυνση του ναυαγίου δεν εισακούστηκαν από την Πολιτεία, η οποία προκλητικά αδιαφορεί και προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της.

Μετά από τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών που υλοποιήθηκαν και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, όλοι οι κάτοικοι της Σαντορίνης οφείλουμε να μην παραιτηθούμε του δικαιώματός μας να ζούμε σε ένα καθαρό και υγειές φυσικό περιβάλλον.

Διεκδικούμε μία Σαντορίνη απαλλαγμένη από περιβαλλοντικές απειλές και κινδύνους,

Διεκδικούμε μία Σαντορίνη με μέλλον και προοπτική για τις επόμενες γενιές.

Έχουμε ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε τον τόπο μας και να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας, από τα οποία τον δανειστήκαμε.

Ο Δήμος Θήρας, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών και φορείς της Σαντορίνης, σας καλούμε να πάρετε ενεργά μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε για το σκοπό αυτό, εν όψει της μαύρης επετείου των 4 χρόνων από τη βύθιση του Sea Diamond, απαιτώντας και διεκδικώντας από την πολιτεία να μας προστατεύσει και να απομακρύνει το επικίνδυνο αυτό σκουπίδι από την καλντέρα μας.

Σας καλούμε λοιπόν την:

ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Στην πλατεία των Φηρών έξω από τα γραφεία της Δ.Ο.Υ. Θήρας

στις 12 το μεσημέρι.

Όλοι εμείς, φορείς, κάτοικοι, γονείς και νεολαία του νησιού οφείλουμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του Πανθηραϊκού αιτήματος μας, της ανέλκυσης του Sea Diamond.

Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί μέχρις ότου το SEA DIAMOND ανελκυστεί από το βυθό και αποτελέσει παρελθόν για το μέλλον της Σαντορίνης.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια απραξίας, αδιαφορίας, κοροϊδίας και εμπαιγμού από πλευράς πολιτείας. Ήλθε η ώρα επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι υπεύθυνοι φορείς, η πολιτεία, οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δηλώνουμε ανοιχτά ότι δεν ξεχνάμε όσο και αν κάποιοι επιμένουν να ξεχαστεί και ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: