Καθορισμός θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν.1351/1983 (ΦΕΚ 56/τ.Α) «Εισαγωγή στην  Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κλπ θέματα», οι δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί,  τα ΝΠΔΔ καθώς και οι Επιχειρήσεις και Οργανισμοί , έχουν υποχρέωση να απασχολούν σπουδαστές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θέλουν να πραγματοποιήσουν  την άσκηση στο επάγγελμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η αποζημίωση των σπουδαστών που πραγματοποιούν άσκηση στο επάγγελμα δεν υπόκειται σε κρατήσεις ή εισφορές υπέρ του Δημοσίου ή φόρου. Οι σπουδαστές αυτοί κατά τη διάρκεια της άσκησής τους ασφαλίζονται στο ΙΚΑ μόνο για τις περιπτώσεις ατυχήματος και ασθένειας.

Οι ασφαλιστικές εισφορές και η αποζημίωση των σπουδαστών βαρύνουν εξ ολοκλήρου τις υπηρεσίες απασχόλησης ή τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που σπουδάζει ο σπουδαστής και καταβάλλονται ύστερα από σχετική βεβαίωση της υπηρεσίας απασχόλησης.

Ο αριθμός των ασκούμενων σπουδαστών, η υπηρεσία άσκησής τους, καθώς και η υπηρεσία ή το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που βαρύνεται με τις δαπάνες αποζημίωσης και υγειονομικής περίθαλψης αυτών  καθορίζονται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ενικής Παιδείας και του αρμοδίου κατά περίπτωση Υπουργού.

Με την αριθ.2025805/2917/0022/22-4-1993  (ΦΕΚ 307/τ.Β)  κ.υ.α. η μηνιαία αποζημίωση των σπουδαστών ΤΕΙ  που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση  σε υπηρεσίες του δημοσίου, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ καθορίστηκε στις 60.000 δρχ.

Με το αριθ.792/22-2-2011 έγγραφό της η Δ/νση Οικονομικού της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου βεβαιώνει ότι στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό τρέχοντος έτους πρόκειται να εγγραφεί πίστωση ποσού 55.000 Ευρώ η οποία θα βαρύνει τον φορέα 072 ΚΑΕ 0385 – αποζημίωση σπουδαστών δημοσίων σχολών.

Μετά τα παραπάνω εισηγούμαστε όπως ο αριθμός των θέσεων πρακτικής άσκησης  των σπουδαστών ΤΕΙ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθοριστεί σε 50 ( 30 θέσεις για τις υπηρεσίες των Π.Ε.Δωδεκανήσου και 20 θέσεις για τις υπηρεσίες των Π.Ε.Κυκλάδων).

Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

ΕΥΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ
Γεν.Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: