4η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου (Σύρος 30 μαρτίου 2011)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την Α.Π. 74446/29-12-2010 απόφαση του υπουργού του ΥΠ.ΕΣ.Α. & Η.Δ., που θα γίνει στις 30 Μαρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σύρου Ερμούπολης, με θέμα  Απογραφή περιουσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπ’αριθ.7444/29-12-2010 απόφασης ΥΠ ΕΣ Α & Η.Δ. με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία, ο τρόπος αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων, καθώς και των διαθεσίμων χρηματικών μέσων των Περιφερειών που συνιστώνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’), υποβάλλεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο η απογραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων, καθώς και των διαθεσίμων χρηματικών μέσων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για την πραγματοποίηση της απογραφής , ορίστηκε με την υπ’αριθ.41/10-1-2011 απόφαση Περιφερειάρχη Επιτροπή Απογραφής αποτελούμενη από

-Γεώργιος Μακρυωνίτης , Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής ως Πρόεδρο

-Χατζηιωάννου Αντώνιο του Σταύρου ως μέλος

-Παπαμανώλη Γεώργιο του Ιωάννη ως μέλος

-Φιλιππάκο Γεώργιο του Φιλίππου ως μέλος

-Μαούτσο Ευάγγελο του Στυλιανού ως μέλος

-Συμεοπούλου Αδαμαντία ως μέλος

-Διακαντώνη Καλλιόπη του Μηνά ως μέλος

-Διακομιχάλη Εμμανουήλ του Μιχαήλ ως μέλος

Λόγω της ιδιαιτερότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την ολοκλήρωση της απογραφής, η ως άνω απόφαση Περιφερειάρχη συμπληρώθηκε με την υπ’αριθ.111/17-1-2011 απόφαση με την οποία συγκροτήθηκαν Ομάδες Απογραφής σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αποτελούμενη από έναν Περιφερειακό Σύμβουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Προς υποβοήθηση των Περιφερειών, εκδόθηκε η υπ’αριθ.12/28-1-2011 εγκύκλιος του ΥΠ ΕΣ Α & Η.Δ. σύμφωνα με την οποία : “η απογραφή των περιουσιακών και λοιπών στοιχείων των Περιφερειών, όπως προσδιορίζεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 269 του Ν.3852/10, θα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της μεταβατικής περιόδου και θα πρέπει υλοποιηθεί σε φάσεις:

  • Α΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 3η Ιανουαρίου 2011 και αφορά τα χρηματικά διαθέσιμα, τις άμεσα πληρωτέες υποχρεώσεις και την τακτοποίηση των ταμειακών εκκρεμοτήτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων / Διαμερισμάτων που ενσωματώνονται σε κάθε Περιφέρεια.
  • Β΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2011 και αφορά τα έσοδα (εισπρακτέες απαιτήσεις) και τα έξοδα (άμεσα καταβλητέες υποχρεώσεις) των Ν.Α./Ν.Δ. με επείγοντα χαρακτήρα, τις καταγραφές κινητών και κεφαλαιουχικών περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδοτήσεων, δανειακών και γενικά συμβατικών υποχρεώσεων, συμμετοχών σε επιχειρήσεις, την ολοκλήρωση των διαδικασιών των εσόδων και κάθε είδους νομικές εκκρεμότητες.
  • Γ΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011 και αφορά την φυσική απογραφή των παγίων περιουσιακών τους στοιχείων».

Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα φάσεις:

  • Δ΄ φάση, η οποία αφορά την απογραφή των πάσης φύσεων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία συνδέονται με τις αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν την 1η Ιουλίου 2011 από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
  • Ε΄ φάση, η οποία αφορά τη διενέργεια κανονικής απογραφής έναρξης και τη σύνταξη ισολογισμού έναρξης, κατά την οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2012 η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος γενικής και αναλυτικής λογιστικής – κοστολόγησης με βάση το σχετικό Π.Δ. που πρόκειται να εκδοθεί (άρθρο 5 της Υ.Α.).

Στην όλη διαδικασία, τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τις σχετικές εγκυκλίους και η απογραφή ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα και τίθεται προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: