Επίσκεψη πράσινων εκλεγμένων Συμβούλων στο Ευρωκοινοβούλιο και συναντήσεις με ευρωπαϊκά δίκτυα για την αυτοδιοίκηση

Σειρά επαφών στις Βρυξέλες για θέματα νησιωτικότητας, καλών πρακτικών στην αυτοδιοίκηση, βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης και περιβαλλοντικών πολιτικών θα έχει ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο επίσκεψης στις 15 και 16 Μαρτίου των πράσινων εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και σεμιναρίου για πετυχημένες πρωτοβουλίες των Πράσινων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η επίσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση του  ευρωβουλευτή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Ο Νίκος Χρυσόγελος και η αντιπροσωπεία των πράσινων Συμβούλων θα συναντηθούν μεταξύ άλλων με:

– Αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη των πράσινων, όπως ο Didier Coeurnelle, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο του Μόλενμπεκ Βρυξελλών, ο Γιάννης Παπαγεωργιάδης, στέλεχος των Πράσινων στις Βρυξέλλες, ο Χρήστος Δουλκερίδης, βουλευτής των Βέλγων Πρασίνων και υπουργός της κυβέρνησης της περιφέρειας Βρυξελών, πρόεδρος του γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελών. Μαζί τους θα συζητήσουν θέματα πετυχημένων πράσινων πολιτικών σε τοπικό επίπεδο.

– Στελέχη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ινστιτούτου, του γερμανικού Πράσινου Ινστιτούτου Heinrich Boell, και του Βελγικού Πράσινου Ινστιτούτου  Etopia, τρία από τα πιο σημαντικά επιστημονικά – πολιτικά ινστιτούτα τεκμηρίωσης και εκπαίδευσης σε θέματα πράσινης και περιφερειακής πολιτικής.

Ο Νίκος Χρυσόγελος και η αντιπροσωπεία των πρασίνων Συμβούλων θα έχουν, επίσης, συζητήσεις με τους:

Pedro Ballesteros Torres, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών, για το  Σύμφωνο των Δημάρχων που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές

Philippe Micheaux Naudet, εκπρόσωπο του Δικτύου Περιφερειών και Πόλεων για την Ανακύκλωση (ACR+) , για θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων

Peter Defranceschi, από το δίκτυο για βιώσιμες πόλεις ICLEI Europe

Carine Piaguet, από την Ένωση Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρώπης (INSULEUR) με την οποία θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη βιώσιμη νησιωτική ανάπτυξη και τις περιφερειακές πολιτικές συνοχής.

Jorgina Cuixart, από το δίκτυο EUROCITIES για θέματα συνεργασίας – δικτύωσης, και την προστιθέμενη αξία της διακρατικής συνεργασίας.

Οι πράσινοι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί θα συμμετέχουν σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Καλές Πρακτικές Πράσινης Αυτοδιοίκησης» στην οποία θα μιλήσουν οι ευρωβουλευτές των Πράσινων Eva Lichtenberger (Αυστρία) με θέμα “βιώσιμες μετακινήσεις”Philipp Lamberts (Βέλγιο) “πράσινη οικονομία”, Raul Romeva (Ισπανία) “πολυπολιτισμικές κοινωνίες” και  Μιχάλης Τρεμόπουλος (Ελλάδα) “πράσινα χρηματοδοτικά εργαλεία”.

Οι πράσινοι αυτοδιοικητικοί θα συζητήσουν, επίσης, με την Joanna Connil.δημιουργό του ντοκιμαντέρ «Hommage to Catalonia ΙΙ» και θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του βιβλίου «World on the Edge« του Lester Brown.

Ο Νίκος Χρυσόγελος θα έχει επίσης συνάντηση με την Παρασκευή Τσέτση, Γραμματέα της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, για να συζητήσουν τρόπους παρέμβασης των πρασίνων ευρωβουλευτών ώστε να πιεστούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανέλκυση κι απομάκρυνση του ναυαγίου του SEA DIAMOND, που όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελεί σημαντική απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον της Σαντορίνης (και όχι μόνο).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: