Απάντηση του Οικολογικού Ανέμου σχετικά με την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond

Εκ μέρους του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. Αιγαίου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αποστολή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το ναυάγιο του ‘SEA DIAMOND’, που εκπόνησε το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Ευάγγελο Γιδαράκο, με θέμα: «Ποιοτικός και ποσοτικός χαρακτηρισμός των επικίνδυνων και τοξικών ουσιών του ναυαγίου του ‘SEA DIAMOND’– Περιβαλλοντικές επιπτώσεις παρούσες και μελλοντικές».

H θέση για την ανέλκυση του ναυαγίου πριν να είναι πολύ αργά επιβεβαιώνεται και από τους επιστήμονες που εκπόνησαν την μελέτη, πολύ περισσότερο που διαπιστώνεται ότι η διάβρωση του ναυαγίου έχει ξεκινήσει ενώ συνεχίζει να περιέχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο και επικίνδυνο, για τη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον, τοξικό μείγμα στο εσωτερικό του.

Ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν. Αιγαίου αλλά και εγώ προσωπικά θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να συμβάλλουμε στην πολύ σημαντική προσπάθεια που καταβάλλετε για την ανέλκυση κι απομάκρυνση του ‘SEA DIAMOND’.  Και προσωπικά έχω ζητήσει με επιστολή μου αλλά και με κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες Ν. Αιγαίου ενημέρωση για την επίσημη και δεσμευτική θέση της Περιφέρειας σχετικά με την ανέλκυση του ναυαγίου. Επίσης, έχω ζητήσει από τον Περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου (επιστολή μου 20ης Φεβρουαρίου 2011) να καλέσουν τόσο τους επιστήμονες όσο και την Συντονιστική Επιτροπή σε μια ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της ανέλκυσης του ναυαγίου. Εν όψει της 4ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30/3 στη Σύρο θα επαναφέρω το θέμα και θα ζητήσω μια πρώτη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.

Επίσης, κατά την επίσκεψή μου στο Ευρωκοινοβούλιο (15 και 16/3/2011), μαζί με τους άλλους πράσινους Περιφερειακούς Συμβούλους, στο πλαίσιο πρόσκλησης από τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλο, θα ζητήσουμε από την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο να αναλάβουν μια κεντρική πρωτοβουλία πίεσης προς την Κομισιόν και την Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σημαντικής για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία απειλής που αντιπροσωπεύει το ναυάγιο του SEA DIAMOND.

Με εκτίμηση

Νίκος Χρυσόγελος
Επικεφαλής ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. Αιγαίου,
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: