Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Επείγουσα επερώτηση, ερώτηση και κατάθεση εγγράφων

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ Γ. Μαχαιρίδη και τους Αντιπεριφερειάρχες κ Γ.Πουσσαίο και Γ. Μακρυωνίτη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κατάρρευση της χωματερής της Άνδρου, των προβλημάτων από τις χωματερές της Μυκόνου, της Καλύμνου και της Σαντορίνης αλλά και γενικότερα σε σχέση με την απουσία ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στο Ν. Αιγαίο κατέθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του «Οικολογικού Ανέμου» και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στη Ρόδο, στις 3/3/2011, ο Νίκος Χρυσόγελος κατέθεσε, επίσης, ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει η Περιφέρεια για το ναυάγιο του SEA DIAMOND μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων της διαμεσολάβησης από τον Συνήγορο του Πολίτη καθώς και των συμπερασμάτων της μελέτης «Ποιοτικός και ποσοτικός χαρακτηρισμός των επικίνδυνων και τοξικών ουσιών του ναυαγίου του «Sea Diamond» – Περιβαλλοντικές επιπτώσεις παρούσες και μελλοντικές» που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Νομαρχίας Κυκλάδων από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ναυαγίου.

Επίσης, ο Νίκος Χρυσόγελος ζήτησε να κατατεθούν έγγραφα σχετικά με τους φυτο-υγειονομικούς ελέγχους στην περιφέρεια και τη λειτουργία του σχετικού εργαστηρίου, τις θέσεις που κατέθεσε η Περιφέρεια στο πλαίσιο της διαβούλευσης «Ευρώπη 2020» και για τυχόν έρευνα για τα αίτια της πρόσφατης πλημμύρας στην Ρόδο.

Δείτε παρακάτω τα κείμενα με τις 2 ερωτήσεις και την αίτηση εγγράφων:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: