31/1/2011: Λήψη απόφασης για τις εκτός έδρας Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου περί ορισμού κατά την κρίση του, του τόπου των Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 167 παρ. 1 εδαφ. 3 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) το Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να συνεδριάσει σε άλλο τόπο (πλην της έδρας της Περιφέρειας) μετά από απόφαση του Συμβουλίου.

Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που περιλαμβάνει τους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με 48 κατοικημένα νησιά αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσχέρειες στο σύνολο των περιφερειών της Ελληνικής Επικράτειας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στην λειτουργία των περιφερειακών οργάνων λόγω της έλλειψης εδαφικής συνοχής και των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Για λόγους ουσιαστικούς αλλά και πρακτικούς κρίνεται αναγκαίο οι συνεδριάσεις του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας να πραγματοποιούνται σε περισσότερα νησιά, ώστε οι μεν περιφερειακοί Σύμβουλοι με βάση της αρχή της εγγύτητας να προσεγγίζουν και χωρικά τα προς συζήτηση θέματα, οι δε πολίτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις συνεδριάσεις του σώματος ώστε να επιτυγχάνεται κατά τον καλύτερο τρόπο η σύγκληση και η δημιουργία της περιφερειακής συνείδησης.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε από το σώμα να αποφασίσει ώστε η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, πρωτεύουσα του Νομού Δωδ/σου και για τις επόμενες συνεδριάσεις του Σώματος να εξουσιοδοτηθεί το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου να ορίζει τον τόπο και τον χρόνο του Περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνοντας υπόψη το αντικείμενο των προς συζήτηση θεμάτων, την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και τις καιρικές συνθήκες».

Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του περιφερειακού συμβουλίου

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

  1. Το σώμα σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 167 παρ. 1 εδαφ. 3 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) θα συνεδριάζει και πλην της έδρας της Περιφέρειας μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
  2. Η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει στην Ρόδο μέχρι τις 28/2 ή στις 3/3 ανάλογα με την νομική δυνατότητα.

Λευκό δήλωσαν οι κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καφαντάρη Ευθαλία, Καραμολέγκου Άννα, Περδικάρης Ιωάννης, Σιγάλας Ευάγγελος.

Κατεβάστε από ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο της απόφασης.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: