ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΤΑ …ΨΕΥΤΙΚΑ!!!

Με αφορμή όσες δυσκολίες βιώνουν οι νησιώτες που διαμένουν σε άλλες περιοχές και προσπαθούν να ταξιδέψουν στα νησιά για να ψηφίσουν την Κυριακή 7 Νομεβρίου, ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ δήλωσε:

«Πολλοί από τους σημερινούς υπουργούς αλλά και τους υποψηφίους που διεκδικούν τις Περιφέρειες νησιωτικών περιοχών, και ιδιαίτερα του Ν. Αιγαίου, έχουν αναφερθεί στην ανάγκη να υπάρχουν αξιόπιστες συγκοινωνίες που να συνδέουν τα νησιά μεταξύ τους και με τα μεγάλα λιμάνια. Χρόνια τώρα αναφέρονται στην δίκαιη αντιμετώπιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών και σε ένα εργαλείο επίτευξής της όπως είναι το μεταφορικό ισοδύναμο. Ακολουθώντας με συνέπεια μια πολιτική του «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε» τόσο η προηγούμενη όσο και αυτή η κυβέρνηση ξεχνάνε τη σύνδεση των νησιών, ιδιαίτερα όταν περάσουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτές τις μέρες ζούμε, για άλλη μια αφορά, την απουσία ευαισθησίας απέναντι στους νησιώτες αλλά και την έλλειψη οργάνωσης της διοίκησης. Οι πολίτες με καταγωγή από νησιά του Ν. Αιγαίου (αλλά και άλλων περιοχών) που ζουν στις μεγάλες πόλεις και επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά για να ψηφίσουν βρίσκονται αντιμέτωποι αφενός με πολύ πιο ακριβά εισιτήρια σε σχέση με τα εισιτήρια άλλων μέσων μεταφοράς ή και μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών προορισμών, είτε δεν βρίσκουν εύκολα πλοία ή θέσεις σε πλοία για πολλά από τα νησιά. Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «διασφάλισε» έκπτωση 30% στην τιμή των εισιτηρίων του ΟΣΕ και του Προαστιακού για τους εκλογείς, δεν φρόντισε – σε συνεργασία με ή πιέζοντας τις ναυτιλιακές εταιρίες- να μειωθεί το κόστος μετακίνησης στα νησιά τουλάχιστον για τις 7 και 14 Νοεμβρίου ή έστω να εφαρμόσει το «μεταφορικό ισοδύναμο» σε σχέση με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Αλλά και το άλλο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας δεν φρόντισε να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε αφενός να δικαιολογήσει τον … τίτλο του και αφετέρου να διασφαλίσει να μη σταματήσουν, μια εβδομάδα μόλις πριν τις εκλογές, τα δρομολόγια πλοίων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις πολιτών προς και από τα νησιά!»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: