Απάντηση στην επιστολή της WWF: Προστασία υγροτόπων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Eυχαριστούμε πολύ για την επιστολή σας. Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ όπως φαίνεται και από το πρόγραμμά του δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην προστασία του φυσικού πλούτου των νησιών, με δεδομένο ότι αυτό είναι και το συγκρυτικό πλεονέκτημά τους. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη σημασία των υγρότοπων αλλά και των φυσικών περιοχών για τα νησιά και να δείξουμε ότι η προστασία και η διαχείρισή τους μπορεί να συμβάλλει στην μακροχρόνια ευημερία των νησιωτικών κοινωνιών, να αποτελέσουν ασπίδα απέναντι στην υφαλμύρωση των νερών και τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής, ιδιαίτερα στην παράκτια ζώνη.

Η προστασία και διαχείριση των 63 φυσικών περιοχών αλλά και των μικρών υγρότοπων, εφόσον υπάρξουν κατάλληλες περιφερειακές και τοπικές πολιτικές, μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες δημιουργίας θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο καθώς και να προσελκύσουν νέους, εθελοντές, επιστήμονες στο πλαίσιο οικολογικών μορφών τουρισμού.

Θα θέλαμε να θεωρείτε δεδομένο ότι θα επιδιώξουμε και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και σε συνεργασία με τους περιβαλλοντικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση να αναδείξουμε την αναγκαιότητα προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του φυσικού πλούτου των νησιών. Πολλά στελέχη και υποψήφιοι του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ έχουμε δώσει και τις προσωπικές μας μάχες για να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζονταν μέχρι πρόσφατα οι υγρότοποι και οι φυσικές περιοχές. Έτσι είναι για μας αυτονόητο ότι θα είμαστε σύμμαχοι σε μια τέτοια προσπάθεια.

Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία.

Με εκτίμηση

Νίκος Χρυσόγελος
Υποψήφιος για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: