Περιοδείες Νίκου Χρυσόγελου και Χριστίνας Ευθυμιάτου στις Κυκλάδες

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα τη Δευτέρα 1/11, ο  Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ περιοδεύει σε νησιά των Κυκλάδων ως τις 7/11. Στη Σύρο και Νάξο περιοδεύει το ίδιο διάστημα η Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων του συνδυασμού, ενώ στα Δωδεκάνησα  περιοδεύει ο Μιχάλης Κουμπιός υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης  Δωδεκανήσου.

Συμμετοχή στη συνέλευση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και στο debate υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων

O Nίκος Χρυσόγελος συμμετείχε τη Δευτέρα 1/11/2010 στη συνέλευση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και παρουσίασε συνοπτικά τις προτάσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για την οικονομία, τη βιωσιμότητα, την περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο Ν. Αιγαίο.  Η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου συμμετείχε την ίδια μέρα στην πολιτική συζήτηση μεταξύ των υποψήφιων αντιπεριφειαρχών Κυκλάδων (debate) που διοργάνωσε το κανάλι TV1 στη Σύρο.

Περιοδεία στη Σύρο, ημερίδα και προτάσεις για την υπέρβαση της οικονομικής κρίση σε τοπικό επίπεδο, πράσινες λύσεις για το ΝΕΩΡΙΟ

Την Τρίτη 2/11 πρωί, ο Νίκος Χρυσόγελος μαζί με την υποψήφια του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ από τη Σύρο Βασιλική Νάκου επισκέφθηκαν το ΙΚΑ, την εφορία, το ΚΕΠ καθώς και μαγαζιά της Ερμούπολης συζητώντας με τους πολίτες και μοιράζοντας το υλικό του συνδυασμού. Τα δυο στελέχη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ επισκέφθηκαν, επίσης, το πολύ ενδιαφέρον Βιομηχανικό Μουσείο της πόλης, όπου ξεναγήθηκαν από το διευθυντή του κ. Κ. Μπιτζάνη και συζήτησαν τρόπους για να αναδειχθεί το σημαντικό έργο που γίνεται.

Την Τρίτη 2/11 το βράδυ, ο Νίκος Χρυσόγελος, η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου και οι υποψήφιοι με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ στη Σύρο (Νίκος Βαρθαλίτης, Βασιλική Νάκου, Στέφανος Λαρεντζάκης και Κυριακή Κυρίτση) και στη Μύκονο (Νίκος Ασημομύτης) συμμετείχαν στην εκδήλωση διαλόγου που συνδιοργάνωσαν μαζί με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην Ερμούπολη, με θέμα “Οικονομική κρίση και πράσινες λύσεις για την οικονομία και την απασχόληση στο Ν. Αιγαίο. Η περίπτωση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου”.

Την Τετάρτη 3/11, το πρωί, ο Νίκος Χρυσόγελος μαζί με τον Νίκο Βαρθαλίτη, υποψήφιο του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για τη Σύρο, επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο Σύρου και συνομίλησαν με τον πρόεδρό του κ. Μήτσικα καθώς και τον πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου Εργαζομένων ΝΕΩΡΙΟΥ κ. Πολυδούλη σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στους εργαζόμενους, την ανεργία που χτυπάει όλο και περισσότερο το Ν. Αιγαίο αλλά και τη Σύρο (με το κλείσιμο επιχειρήσεων) καθώς και για τη μεγάλη μείωση εισοδημάτων, την ίδια στιγμή που απουσιάζουν οι κοινωνικές υποδομές που θα περιόριζαν τις επιπτώσεις της κρίσης. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο πως θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να υλοποιηθεί η πρόταση που συν-διαμορφώθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ και τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, την προηγούμενη μέρα.

Επισκέψεις στο Τελωνείο, ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου περιόδευσε στη Σύρο το τριήμερο 1-3/11 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού στη Σύρο Νίκο Βαρθαλίτη, Βασιλική Νάκου, Στέφανο Λαρετζάκη και Κυριακή Κυρίτση. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν το Τελωνείο της περιφέρειας Κυκλάδων, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και τις ενδεχόμενες διοικητικές αλλαγές εν όψει Καλλικράτη. Επισκέφθηκαν, επίσης,  την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων του Νομού Κυκλάδων και συζήτησαν με τον Διευθυντή της κ. Τομαή σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές και την μεγάλη ανάγκη για άμεση αναλυτική ενημέρωση των αιρετών που θα προκύψουν από τις εκλογές της 7ης (και 14ης) Νοεμβρίου αλλά και για ανοικτή διαβούλευση για τις απαραίτητες προσαρμογές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ΟΤΑ. Την ίδια ημέρα, η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το Περιφερειακό Ταμείο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών για τα θέματα προτεραιότητας εν όψει της λειτουργίας της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πριν την αναχώρησή της για Νάξο, όπου διαμένει, για να συνεχίσει τις επαφές της με νησιώτες άλλων περιοχών.

Περιοδεία στην Τήνο την Τρίτη 2/11

Την Τρίτη 2/11 ο Νίκος Χρυσόγελος περιόδευσε στην Τήνο. Επισκέφθηκε τα περισσότερα μαγαζιά και τη λαική του νησιού και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες πολίτες της Τήνου, με εργαζόμενους στην εφορία, στις υπηρεσίες και στις τράπεζες του νησιού. Συζήτησε σκέψεις και προτάσεις για θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Τήνο αφού παλιότερα είχε προσφερθεί να βοηθήσει εθελοντικά στο να προχωρήσει η ανακύκλωση στο νησί και είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για να τους ενημερώσει γύρω από θέματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συζήτηση με νέους του νησιού για τα θέματα που τους απασχολούν αλλά και σχετικά με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν (πχ εθελοντικό καθαρισμό ακτών). Στην περιοδεία του αυτή ο Νίκος Χρυσόγελος συνομίλησε με πολλούς κατοίκους του νησιού για την οικονομική κρίση και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να υπάρξουν στα νησιά για να μειωθούν οι επιπτώσεις της κρίσης.

Περιοδεία στην Μύκονο την Τετάρτη 3/11

Την Μύκονο επισκέφθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ»  την Τετάρτη 3/11 στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες.  Μαζί με τον υποψήφιο του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στην Μύκονο Νίκο Ασημομύτη, ενεργό πολίτη του νησιού που επέλεξε συνειδητά πριν από μερικά χρόνια να επιστρέψει στο νησί και να ασχοληθεί με την βιοκαλλιέργεια, περιόδευσαν σε οικισμούς του νησιού και συνομίλησαν με ενεργούς πολίτες, μαγαζάτορες καθώς και με εργαζόμενους σε υπηρεσίες και τράπεζες της Μυκόνου.

Ο Νίκος Χρυσόγελος και ο  Νίκος Ασημομύτης, επισκέφθηκαν την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου και συνομίλησαν με τα στελέχη της για το σημαντικό έργο που επιτελεί, αναδεικνύοντας την πραγματική πλευρά της Μυκόνου, αυτήν του νησιού του πολιτισμού και της τέχνης.

Ο Νίκος Χρυσόγελος και ο  Νίκος Ασημομύτης επισκέφθηκαν επίσης την εφορία του νησιού και συνομίλησαν με την διευθύντρια και το προσωπικό. Όπως προέκυψε και από τη συζήτηση αλλά και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι ίδιοι με τα μάτια τους, ενώ σήμερα επιτελείται ένα σοβαρό έργο, μακριά από φαινόμενα διαφθοράς, η εφορία έχει πλήρως απογυμνωθεί από προσωπικό. Παρά τις δεκάδες επιστολές της Δ/ντριας της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου στο αρμόδιο υπουργείο και τις δικαστικές αρχές για να συμπληρωθεί η υπηρεσία με το αναγκαίο προσωπικό, για να μπορεί να ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις και να αντιμετωπίσει φαινόμενα φορολογικών παραβάσεων και φοροδιαφυγής, οι προϊστάμενες αρχές φαίνεται να αδιαφορούν.

Στην περιοδεία αυτή ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Νίκος Ασημομύτης συνομίλησαν με πολλούς κατοίκους του νησιού για την ανάγκη να προβάλλεται και να ενισχύεται η «άλλη» Μύκονος, αυτή του πολιτισμού, της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων, της προστασίας του νησιωτικού χρώματος, της αντίστασης στη διαφθορά, των συνειδητών επιλογών ζωής, των υπεύθυνων επαγγελματικών επιλογών και καλών παραδειγμάτων.

Συμμετοχή στο debate υποψήφιων περιφερειαρχών

Το βράδυ της Τετάρτης 3/11 ο Νίκος Χρυσόγελος επέστρεψε στην Σύρο από τη Μύκονο για να συμμετάσχει στην τηλεοπτική συζήτηση στο κανάλι TV1 μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Ήταν η μόνη συζήτηση που έγινε μεταξύ όσων διεκδικούν την διοίκηση της περιφέρειας, με ευθύνη κυρίως του κ. Μαχαιρίδη που αρνήθηκε την πρόταση του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για συζητήσεις σε 6 νησιά με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΜΜΕ αλλά και φορέων. Ο Νίκος Χρυσόγελος είχε πάρει την πρωτοβουλία να ζητήσει από τις 4/10 τη διοργάνωση τηλεμαχιών σε 6 νησιά. Ενώ οι κκ Συρμαλένιος και Κόκκινος απάντησαν θετικά, ο κ. Μαχαιρίδης και η κ. Καφαντάρη δεν απάντησαν και έτσι καμία τέτοια συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε. Μοιραία οι 2 τηλεμαχίες στη Σύρο (περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών) ήταν και οι μοναδικές ευκαιρίες που είχαν οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να ακούσουν τις θέσεις των συνδυασμών πάνω στα προβλήματα του Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα στις λύσεις τους.    

Καλούμε τους πολίτες να διαβάσουν το πρόγραμμά μας καθώς και των άλλων υποψηφίων συνδυασμών για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να αποφασίσουν την Κυριακή με γνώμονα το ποιος έχει τις καλύτερες ιδέες για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων στα νησιά μας. Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες καθώς οι πολίτες στις 7 Νοεμβρίου θα εκλέξουν για πρώτη φορά Περιφερειακό Συμβούλιο με αρμοδιότητες, δυνατότητα διαχείρισης σημαντικών κονδυλίων και λήψης κρίσιμων αποφάσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον των νησιών μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: