Επίσκεψη του Νίκου Χρυσόγελου στην Μύκονο

Τη Μύκονο επισκέφθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ»  την Τετάρτη 3/11 στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες. Μαζί με τον υποψήφιο του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στην Μύκονο Νίκο Ασημομύτη, ενεργό πολίτη του νησιού που επέλεξε συνειδητά πριν από μερικά χρόνια να επιστρέψει στο νησί και να ασχοληθεί με τη βιοκαλλιέργεια, περιόδευσαν σε οικισμούς του νησιού και συνομίλησαν με πολίτες, μαγαζάτορες καθώς και με εργαζόμενους σε υπηρεσίες και τράπεζες της Μυκόνου.

Ο Νίκος Χρυσόγελος και ο  Νίκος Ασημομύτης, επισκέφθηκαν την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου και συνομίλησαν με τα στελέχη της για το σημαντικό έργο που επιτελούν, αναδεικνύοντας την πραγματική πλευρά της Μυκόνου, αυτήν του νησιού του πολιτισμού και της τέχνης. 

Ο Νίκος Χρυσόγελος και ο  Νίκος Ασημομύτης επισκέφθηκαν επίσης την εφορία του νησιού και συνομίλησαν με την διευθύντρια και το προσωπικό. Όπως προέκυψε και από τη συζήτηση αλλά και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι ίδιοι με τα μάτια τους, ενώ σήμερα επιτελείται ένα σοβαρό έργο, μακριά από φαινόμενα διαφθοράς, η εφορία έχει πλήρως απογυμνωθεί από προσωπικό. Παρά τις δεκάδες επιστολές της Δ/ντριας της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου στο αρμόδιο υπουργείο και τις δικαστικές αρχές για να συμπληρωθεί η υπηρεσία με το αναγκαίο προσωπικό, για να μπορεί να ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις και να αντιμετωπίσει φαινόμενα φορολογικών παραβάσεων και φοροδιαφυγής, οι προϊστάμενες αρχές φαίνεται να αδιαφορούν.

Στην περιοδεία αυτή ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Νίκος Ασημομύτης συνομίλησαν με πολλούς κατοίκους του νησιού για την ανάγκη να προβάλλεται και να ενισχύεται η «άλλη» Μύκονος, αυτή του πολιτισμού, της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων, της προστασίας του νησιωτικού χρώματος, της αντίστασης στη διαφθορά, των συνειδητών επιλογών ζωής, των υπεύθυνων επαγγελματικών επιλογών και καλών παραδειγμάτων.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Νίκος Χρυσόγελος επέστρεψε στην Σύρο για να συμμετάσχει στην τηλεοπτική συζήτηση στο κανάλι TV1 μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, τη μόνη συζήτηση που έγινε μεταξύ όσων διεκδικούν την διοίκηση της περιφέρειας, με ευθύνη κυρίως του κ. Μαχαιρίδη που αρνήθηκε την πρόταση του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για συζητήσεις σε 6 νησιά με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΜΜΕ αλλά και φορέων.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, μετά την επίσκεψή του στην Μύκονο δήλωσε: «Η Μύκονος παρά τις προσπάθειες να παρουσιαστεί ως ένα νησί της διαφθοράς και της απάτης, διαθέτει ισχυρές αντιστάσεις και έχει να αναδείξει αξιοθαύμαστες πρωτοβουλίες στον τομέα της διαφάνειας, του πολιτισμού, της ποιότητας ζωής, των υπεύθυνων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα άτομα με ακεραιότητα και προσωπική υπευθυνότητα την πλήρωσαν συχνά όταν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαφθορά είτε αποκάλυψαν παρόμοια φαινόμενα. Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αρνητική εικόνα του νησιού δεν την έχουν τόσο όσοι συμμετείχαν σε φαινόμενα διαφθοράς και οικειοποίησης των δημόσιων αγαθών και πόρων (κάτι που συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του κόσμου) αλλά κυρίως πρόσωπα που είτε συγκάλυψαν είτε αδιαφόρησαν για παρόμοια φαινόμενα καθώς και ορισμένα ΜΜΕ που επιλέγουν να κάνουν ανεύθυνη δημοσιογραφία προσβάλλοντας αδιάκριτα όλη την τοπική κοινωνία αντί να αποκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως είναι και να βοηθούν στην διαφάνεια και εξυγίανση. Αλλά αυτό που εξοργίζει περισσότερο σήμερα είναι ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς, ενώ υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραβάσεων μεγάλης σημασίας, σε περιοχές όπως η Μύκονος, και μετά όσα έχουν γίνει με περιστατικά διαφθοράς, έχουν αφήσει σχεδόν διαλυμένη την εφορία της Μυκόνου, παρά τις φιλότιμες και πολλές φορές με σημαντικό προσωπικό κόστος προσπάθειες της διευθύντριας και του προσωπικού που έχει απομείνει στην υπηρεσία. Είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης της διαφθοράς, όταν αφήνονται χωρίς βοήθεια από τις προϊστάμενες υπηρεσίες άνθρωποι που προσπαθούν να λειτουργήσουν μια υπηρεσία με τόσο καθοριστικό ρόλο την εποχή της δημοσιονομικής κρίσης.

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ με μια ισχυρή παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι στο πλευρό των πολιτών και φορέων που επιδιώκουν και αγωνίζονται για να είναι τα νησιά μας παράδειγμα κοινωνικής υπευθυνότητας, διαφάνειας και αλληλεγγύης, κέντρα πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, εργαστήρια πράσινων λύσεων».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: