Επίσκεψη Νίκου Χρυσόγελου και Χριστίνας Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου στη Σύρο

Τη Σύρο επισκέφθηκαν το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ν. Χρυσόγελος συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου.

Συμμετοχή στη συνέλευση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και στο debate υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων

O Nίκος Χρυσόγελος συμμετείχε τη Δευτέρα 1/11/2010 στη συνέλευση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και παρουσίασε συνοπτικά τις προτάσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για την οικονομία, τη βιωσιμότητα, την περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο Ν. Αιγαίο.  Η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου συμμετείχε την ίδια μέρα στην πολιτική συζήτηση μεταξύ των υποψήφιων αντιπεριφειαρχών Κυκλάδων (debate) που διοργάνωσε το κανάλι TV1 στη Σύρο.

Περιοδεία στη Σύρο, ημερίδα και προτάσεις για την υπέρβαση της οικονομικής κρίση σε τοπικό επίπεδο, πράσινες λύσεις για το ΝΕΩΡΙΟ

Την Τρίτη 2/11 πρωί, ο Νίκος Χρυσόγελος μαζί με την υποψήφια του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ από τη Σύρο Βασιλική Νάκου επισκέφθηκαν το ΙΚΑ, την εφορία, το ΚΕΠ καθώς και μαγαζιά της Ερμούπολης συζητώντας με τους πολίτες και μοιράζοντας το υλικό του συνδυασμού. Τα δυο στελέχη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ επισκέφθηκαν, επίσης, το πολύ ενδιαφέρον Βιομηχανικό Μουσείο της πόλης, όπου ξεναγήθηκαν από το διευθυντή του κ. Κ. Μπιτζάνη και συζήτησαν τρόπους για να αναδειχθεί το σημαντικό έργο που γίνεται.

Την Τρίτη 2/11 το βράδυ, ο Νίκος Χρυσόγελος, η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου και οι υποψήφιοι με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ στη Σύρο (Νίκος Βαρθαλίτης, Βασιλική Νάκου, Στέφανος Λαρεντζάκης και Κυριακή Κυρίτση) και στη Μύκονο (Νίκος Ασημομύτης) συμμετείχαν στην εκδήλωση διαλόγου που συνδιοργάνωσαν μαζί με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην Ερμούπολη, με θέμα “Οικονομική κρίση και πράσινες λύσεις για την οικονομία και την απασχόληση στο Ν. Αιγαίο. Η περίπτωση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου”. Ο διάλογος ήταν ζωντανός καθώς ακούστηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις τόσο από επιστήμονες όσο και από εκπροσώπους φορέων και εργαζομένων. Το βασικό ομόφωνο συμπέρασμα της εκδήλωσης είναι ότι πρέπει να συνδεθούν οι επιμέρους πολιτικές ώστε να προωθηθούν με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο επενδύσεις στις πράσινες/ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και περιβαλλοντικές υποδομές (αφαλατώσεις με συστήματα ΑΠΕ, επεξεργασία λυμάτων κα) με τρόπο όμως που θα εξασφαλίζει ότι τα οφέλη θα παραμένουν στην τοπική  κοινωνία. Μέρος τουλάχιστον των υποδομών πρέπει να κατασκευαστεί τοπικά, ώστε να διατηρηθούν και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος και ιδιαίτερα το ΝΕΩΡΙΟ στη Σύρο μπορεί να αναλάβει μέρος αυτών των δραστηριοτήτων. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μπορεί να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και διασφάλισης των αναγκαίων προγραμμάτων.

Την Τετάρτη 3/11, το πρωί, ο Νίκος Χρυσόγελος μαζί με τον Νίκο Βαρθαλίτη, υποψήφιο του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για τη Σύρο, επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο Σύρου και συνομίλησαν με τον πρόεδρό του κ. Μήτσικα καθώς και τον πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου Εργαζομένων ΝΕΩΡΙΟΥ κ. Πολυδούλη σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στους εργαζόμενους, την ανεργία που χτυπάει όλο και περισσότερο το Ν. Αιγαίο αλλά και τη Σύρο (με το κλείσιμο επιχειρήσεων) καθώς και για τη μεγάλη μείωση εισοδημάτων, την ίδια στιγμή που απουσιάζουν οι κοινωνικές υποδομές που θα περιόριζαν τις επιπτώσεις της κρίσης. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο πως θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να υλοποιηθεί η πρόταση που συν-διαμορφώθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ και τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, την προηγούμενη μέρα. Συζητήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες για να μπορέσουν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας σε κρίσιμες παραγωγικές δραστηριότητες μέσα από την στροφή σε πράσινες επενδύσεις αλλά και για να διαμορφωθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης στα νησιά μέσα από μια συγκροτημένη περιφερειακή πολιτική. Μια πολιτική που συνδέει την απεξάρτηση των νησιών από τα ορυκτά καύσιμα και τη στροφή σε πράσινες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω επιχειρηματικών πρωτοβουλιών όπου συμμετοχή και ρόλο θα έχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΕΩΡΙΟ, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, η αυτοδιοίκηση καθώς και οι κάτοικοι της Περιφέρειας. Με αυτόν τον τρόπο τα οφέλη από τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, θα μένουν στις τοπικές κοινωνίες, καθώς θα δημιουργούνται θέσεις εργασίας στις τοπικές επιχειρήσεις και οι επενδύσεις θα είναι συμβατές με τα χαρακτηριστικά και τις περιβαλλοντικές αντοχές των νησιών.

Επισκέψεις στο Τελωνείο, ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου περιόδευσε στη Σύρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού στη Σύρο Νίκο Βαρθαλίτη, Βασιλική Νάκου, Στέφανο Λαρεντζάκη και Κυριακή Κυρίτση. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν το Τελωνείο της περιφέρειας Κυκλάδων, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και τις ενδεχόμενες διοικητικές αλλαγές εν όψει Καλλικράτη. Επισκέφθηκαν, επίσης,  την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων του Νομού Κυκλάδων και συζήτησαν με τον Διευθυντή της κ. Τομαή σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές και την μεγάλη ανάγκη για άμεση αναλυτική ενημέρωση των αιρετών που θα προκύψουν από τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου αλλά και για ανοικτή διαβούλευση για τις απαραίτητες προσαρμογές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ΟΤΑ. Η Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου έχει δουλέψει για πολλά χρόνια με φορείς και ενεργούς πολίτες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την εργασία της αλλά και ως περιβαλλοντικά δραστήριος πολίτης.

Την ίδια ημέρα, η Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το Περιφερειακό Ταμείο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών για τα θέματα προτεραιότητας εν όψει της λειτουργίας της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πριν την αναχώρησή της για Νάξο, όπου διαμένει, για να συνεχίσει τις επαφές της με νησιώτες άλλων περιοχών.

Σχετικά με τις επισκέψεις αυτές η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου δήλωσε: “Υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην προοπτική λειτουργίας των ΟΤΑ και της αιρετής Περιφέρειάς για συντονισμό και ενδυνάμωση των προσπαθειών για υποστήριξη και προώθηση της αγροτικής παραγωγής παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων στα νησιά της Περιφέρειας, μικρά και μεγάλα. Η αγροτική δε παραγωγή των νησιών μας αποκτά μια ιδιαίτερη αξία υπό τις συνθήκες  της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης Οι υποψήφιοι του Οικολογικού Ανέμου αν εκλεγούν δεσμεύονται να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στον τομέα αυτό.”

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: