Επίσκεψη Νίκου Χρυσόγελου στη Ρόδο

Ο Νίκος Χρυσόγελος βρέθηκε από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου στη Ρόδο. Συνεργάστηκε με τους υποψηφίους του «Οικολογικού Ανέμου» σχετικά με την καλύτερη οργάνωση της εκλογικής καμπάνιας την τελευταία, κρίσιμη εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.

Ανακύκλωση Χαρτιού στις Πηγές Καλλιθέας

Συμμετείχε επίσης, μαζί με άλλα στελέχη του «Οικολογικού Ανέμου»,  στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού που οργάνωσαν ενεργοί πολίτες της Ρόδου στις Πηγές Καλλιθέας. Η δραστηριότητα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού συγκεντρώθηκαν μέσα σε μια μέρα και μάλιστα σε λιγότερο από 3 ώρες – για 4η συνεχόμενη φορά – πάνω από 20 τόννοι χαρτιού για αποστολή στην ανακύκλωση αντί για τη χωματερή (δείτε σχετικό video).

Ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε σχετικά: «Στη Ρόδο δυστυχώς δεν υπάρχει οργανωμένη ανακύκλωση χαρτιού. Η σημερινή επιτυχημένη δράση αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως εφικτό όταν μάλιστα όπως βλέπουμε  υπάρχει η βούληση, η καλή διάθεση και η ενεργοποίηση των πολιτών. Ταυτόχρονα, η ανακύκλωση χαρτιού δεν είναι πλέον μια πολυτέλεια. Η οργάνωσή της στο νησί της Ρόδου είναι απαραίτητη αν αναλογιστούμε την ανάγκη συμμόρφωσης της χώρας μας στους ποσοτικούς στόχους που θέτει η κοινοτική οδηγία 1999/31/ΕΚ και η Η.Π.29407/3508/2002 που την ενσωματώνει στο Εθνικό Δίκαιο, για την ποσότητα βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του θέματος.  Ως «Οικολογικός Άνεμος» θα εργαστούμε συστηματικά μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ανακύκλωση χαρτιού αλλά και των στερεών αποβλήτων γενικότερα, σε όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου, βασιζόμενοι στους κεντρικούς προγραμματικούς μας άξονες πάνω στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα». 

Καθαρισμός Παραλίας Ζέφυρου

Επίσης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης συμμετείχε στον καθαρισμό της παραλίας του Ζέφυρου  από μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και κυρίως πλαστικών που κατέβασε το ρέμα μετά την πρόσφατη βροχή (δείτε σχετικό video). Ο Νίκος Χρυσόγελος μαζί με στελέχη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ περιόδευσαν σε στέκια νεολαίας, στην παλιά πόλη και στην Πόλη της Ρόδου.

Επίσκεψη στο ΙΚΑ και ΔΕΥΑ Ρόδου

Το πρωί της Δευτέρας 1/11, ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Δημήτρης Γρηγοριάδης,  εκπρόσωπος τύπου του «Οικολογικού Ανέμου» στα Δωδεκάνησα, επισκέφθηκαν το Ι.Κ.Α Ρόδου και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου (Δ.Ε.Υ.Α.Ρ). Για μια ακόμα φορά, διαπιστώθηκε ότι παρόλες τις προσπάθειες των εργαζομένων, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, λόγω του κτηριακού προβλήματος που υπάρχει. Έτσι σε περίοδο οικονομικής κρίσης το ίδρυμα πληρώνει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για ένα χώρο που δεν είναι κατάλληλος για πολλούς λόγους με αποτέλεσμα  οι πολίτες να μην εξυπηρετούνται αλλά και οι εργαζόμενοι, τόσο οι διοικητικοί όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να εργάζονται κάτω από χείριστες συνθήκες.

Στην ΔΕΥΑΡ ο κ. Χρυσόγελος συζήτησε με το Διευθυντή, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και τους ίδιους τους εργαζόμενους για θέματα που τους απασχολούν αλλά και για την ενοποίηση των ΔΕΥΑ του νησιού καθώς επίσης και για τους τρόπους σωστότερης διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Η κοινωνική ασφάλιση και οι υδάτινοι πόροι είναι θέματα που απασχολούν το περιφερειακό σχήμα «Οικολογικός Άνεμος» και σκοπεύει να τα αναδείξει και να προτείνει λύσεις μέσα από την παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο εφόσον οι πολίτες του  δώσουν αυτή την ευκαιρία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: