ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ» περιόδευσε μαζί με τον εκπρόσωπο τύπου του συνδυασμού στα Δωδεκάνησα Δημήτρη Γρηγοριάδη καθώς και με στελέχη της κίνησης στην πόλη της Κω και σε χωριά της Κω (Ζηπάρι, Πλατάνι, Μαρμάρι) και συζήτησαν με πολίτες για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για ένα βιώσιμο μέλλον των νησιών.

Ο Νίκος Χρυσόγελος και τα μέλη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα του νησιού της Κω. Σε αυτή την επίσκεψη, ο Νίκος Χρυσόγελος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το πρόβλημα της βαμβακίασης στα δάση μας, ενώ συζήτησε εκτενώς την κατάσταση στο λιμάνι της Κω. Η ομάδα του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ επισκέφθηκε και την πολύπαθη Αλυκή και τις βόρειες ακτές, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το πολύ σοβαρό ζήτημα της διάβρωσης των ακτών και τη σχέση του φαινομένου αυτού τόσο με την κακή διαχείριση της παράκτιας ζώνης όσο και με αυξανόμενη επίδραση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Και τα 2 αυτά θέματα, είναι κεντρικά στο πρόγραμμα του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και συζητήθηκαν σε βάθος στην ημερίδα που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Δωδεκανήσου στο νησί μας στις 19/9 με συμμετοχή του Νίκου Χρυσόγελου, του Μιχάλη Κουμπιού καθώς και εξειδικευμένων επιστημόνων.

Ο Δημήτρης Γρηγοριάδης συμμετείχε επίσης σε ένα debate για τα θέματα των μεταφορών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΗΡΑΣ. Ο εκπρόσωπος τύπου του «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» στα Δωδεκάνησα είχε την ευκαιρία να αναλύσει τις κεντρικές θέσεις του περιφερειακού σχήματος για τις μεταφορές και να συζητήσει την απαράδεκτη κατάσταση του Καστελλόριζου που συνδέεται με τη Ρόδο μέσω Τουρκίας, ενώ αναγκάζεται να προμηθεύεται είδη πρώτης ανάγκης από τη γείτονα χώρα. Μετά το τέλος της τηλεμαχίας ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε «Eστιάζουμε σε πρωτοβουλίες της περιφέρειας για “πρασίνισμα” των μεταφορών, ασφαλή πλοία και λογικές τιμές εισιτηρίων. Επιδιώκουμε αξιόπιστες, ναυτικές συγκοινωνίες, αλλά και σύνδεση των νησιών τόσο μεταξύ τους όσο και με τα μεγάλα λιμάνια όλο το χρόνο και όχι κατ΄ εξαίρεση. Προτείνουμε μέτρα για σχεδιασμό των συγκοινωνιών με διαφάνεια, και με βάση τις ετήσιες ανάγκες των νησιών μας»  

Σημειώνουμε ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε απουσία εκπροσώπων των παρατάξεων της κ. Καφαντάρη και του κ. Μαχαιρίδη. Σχολιάζοντας το γεγονός ο Νίκος Χρυσόγελος, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Κω: “Ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει στους υποψήφιους περιφερειάρχες να μιλήσουν σε κάθε μέσο πάνω από μία φορά και ούτε μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά πάνελ αν δεν συμμετέχουν και τα 2/3 των υπόλοιπων υποψηφίων. Για το λόγο αυτό, ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ απηύθυνε ήδη από τις 4/10 πρόσκληση για τηλεοπτικές συζητήσεις σε 6 νησιά προς όλους τους συνυποψήφιους/ες για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Την πρόσκληση αποδέχθηκαν μόνο ο κ. Συρμαλένιος και αρκετά αργότερα, και ο κ. Κόκκινος που επιχείρησε μάλιστα να την παρουσίασει ως δική του ιδέα (!). Απ’ο,τι φαίνεται η άρνηση του κ. Μαχαιρίδη και της κ. Καφαντάρη δεν είναι μόνο προς την πρότασή μας, αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή τους στο δρόμο προς τις κάλπες: Όχι στον πολιτικό διάλογο. Ναι σε μονολόγους εκ του ασφαλούς. Όμως, δεν είναι δυνατόν να υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών του Ν. Αιγαίου που στις 7 Νοεμβρίου θα εκλέξουν για πρώτη φορά Περιφερειακό Συμβούλιο με αρμοδιότητες, δυνατότητα διαχείρισης σημαντικών κονδυλίων και λήψης κρίσιμων αποφάσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον των νησιών μας για τις επόμενες δεκαετίες. Εμείς έχουμε πρόγραμμα. Καλούμε τους νησιώτες να το διαβάσουν και να το συγκρίνουν με αυτό των κυρίων διεκδικητών της περιφέρειας. Αν κατορθώσουν να το βρουν…». 

Τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί ξανά την Κω, μαζί με στελέχη του συνδυασμού, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ Μιχάλης Κουμπιός, μουσικός-συνθέτης. Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στην Εκλογική περιφέρεια Κω είναι:

Δήμου Ελένη του ΕΥΑΓΓEΛΟΥ (Επιχειρηματίας)

Ζαίμης Εμμανουήλ του ΣΠΥΡIΔΩΝΟΣ (Οδοντίατρος)

Κάππας Νικόλαος του ΙΩAΝΝΗ (Μουσικός)

Ραγκούση Βαρβάρα του ΜΑΤΘΑIΟΥ (Συνταξιούχος)

Τρακαδάς Μιχαήλ του ΘΕΟΔΟΣIΟΥ (Δημόσιος Υπάλληλος)

Τσούτση Ευφροσύνη του ΒΑΣΙΛΕIΟΥ (Οικιακά)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: