Κουβέντα να (μη) γίνεται

Φαίνεται δυστυχώς ότι κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν στις εκλογές του 2ου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς οι πολίτες να μπορούν να ενημερωθούν για το τι υποστηρίζει ο κάθε συνδυασμός σε μια σειρά θεμάτων όπως η οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, το μοντέλο ανάπτυξης των νησιών αλλά και για συγκεκριμένους τομείς όπως είναι η υγεία, η παιδεία, οι μεταφορές, η ενέργεια, η αλιεία, η παράκτια ζώνη, τα απόβλητα, η γεωργία, η απασχόληση, ο τουρισμός κ.ά.

Η προγραμματισθείσα για την 1/11 δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών στον τηλεοπτικό σταθμό Red ματαιώθηκε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις για το ποιος προκάλεσε αυτή την ματαίωση. Υποψιαζόμαστε ότι ελλείψει προτάσεων και σχεδίου από κάποιους γίνεται προσπάθεια φίμωσης και εκείνων των παρατάξεων  που έχουν προτάσεις τις οποίες τις έχουν καταθέσει έγκαιρα δημοσίως και τις έχουν θέσει υπόψη των πολιτών. Αφού λοιπόν έχουμε ένα εκλογικό νόμο   που επιβάλει τη σιωπή των επικεφαλής των συνδυασμών στα ΜΜΕ, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσει την ανάλυση των προγραμμάτων μέσω της διασφάλισης της ισότιμης παρουσίας όλων στα ΜΜΕ, αφού έχουμε την απροκάλυπτη παρέμβαση του πρωθυπουργού στις τοπικές εκλογές με εκβιαστικά διλήμματα, τώρα έχουμε και την προσπάθεια φίμωσης των υποψηφίων περιφερειαρχών.

Eμείς επιμένουμε στην πρόταση μας και ζητάμε να γίνει αυτή η δημόσια συζήτηση, την οποία όλοι δέχτηκαν αρχικά, με όσους τελικά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. Εάν κάποιοι το βρίσκουν δύσκολο να αντιπαρατεθούν δημόσια και να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να διαμορφώσουν άποψη πριν προσέλθουν στην κάλπη ας το δηλώσουν ευθαρσώς.

Επαναλαμβάνουμε επίσης την πρόταση που είχαμε διατυπώσει στις 4/10 στη Ρόδο για συζητήσεις σε 6 νησιά, πρόταση που απευθύναμε  δημοσίως και με επιστολή αλλά και προσωπικά στον κ. Μαχαιρίδη στο συνέδριο ΟΝΑΣ στη Νάξο. Τόσο ο κ. Συρμαλένιος όσο και ο κ. Κόκκινος απεδέχθησαν την πρόταση μας για δημόσιο διάλογο και φαίνεται τελικά ότι ο μόνος που δεν την αποδέχεται είναι ο κ. Μαχαιρίδης ο οποίος ούτε στην Κω δέχτηκε να συμμετάσχει σε συζήτηση με τους υπόλοιπους, ούτε σε άλλες περιοχές.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν εάν η συζήτηση με τους 5 υποψηφίους περιφερειάρχες στο TV1 στη Σύρο στις 3/11 θα είναι η μοναδική  που θα γίνει ή θα ακυρωθεί κι αυτή; Οι πολίτες των υπολοίπων νησιών δεν δικαιούνται να ενημερωθούν;  Θα ψηφίσουν οι πολίτες δίνοντας εν λευκώ εξουσιοδότηση σε κάποιον να κάνει ότι θέλει ή θα αξιολογήσουν τις προτάσεις και θα επιλέξουν συνειδητά ποια παράταξη τους εκπροσωπεί;

Advertisements

2 Σχόλια

  1. ε, οχι και «φίμωση» ! αυτό μου κάνει βαθιά και .. αλλάργα αριστερά, μάλλον για ασυνενοησία πρόκειται.. believe me, δεν ξέρω εαν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά μάλλον θα το ξέχασαν..

  2. το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι αν ξέχασαν αυτό τι ακριβώς θυμήθηκαν; Πόσα πράγματα είναι πιο σημαντικά από το να παρουσιάσεις στους πολίτες το πρόγραμμά σου και να το κουβεντιάσεις με τους υπόλοιπους υποψηφίους;

    Όσο για τα περί αριστεράς, είπαμε: εμείς δεν είμαστε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αλλά μπροστά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: