Θέμα: Ο Νίκος Χρυσόγελος επιμένει στην πρόσκλησή του για δημόσιο διάλογο

Με ικανοποίηση διαβάσαμε τη θετική ανταπόκριση του Ν. Συρμαλένιου, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες κόντρα στον καιρό» στην πρόταση-πρόσκλησή μας για δημόσιο διάλογο πάνω σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Ν. Αιγαίου. Περιμένουμε και από τους άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες να τοποθετηθούν δημόσια επί της πρότασής μας και ακόμα περισσότερο να την αποδεχθούνε.  Ο Νίκος Χρυσόγελος μάλιστα είχε την ευκαιρία να απευθύνει δημόσια την πρόσκλησή του στον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) στη Νάξο το Σάββατο 9 Οκτωβρίου. 

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι αδιανόητο στην πορεία προς τις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες  να μη γνωρίζουν τις  θέσεις των συνδυασμών σε μια σειρά κρίσιμα θέματα  που έχουν σχέση με το οικονομικό, κοινωνό και περιβαλλοντικό μοντέλο που οραματίζεται η κάθε παράταξη.

Θέματα γενικής πολιτικής όπως η συνοχή μεταξύ των νησιών, οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, ο τρόπος που διαμορφώνεται η πολιτική, ο ρόλος των πολιτών και της κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων, αλλά και συγκεκριμένοι τομείς όπως  η παιδεία, οι μεταφορές, η ενέργεια, η αλιεία, η παράκτια ζώνη, τα απόβλητα, η γεωργία, η απασχόληση, ο τουρισμός μπορούν και πρέπει να αναδειχθούν μέσα από ένα ανοικτό και δημόσιο διάλογο των επικεφαλής των παρατάξεων ως μια μορφή αυθεντικής ενημέρωσης των πολιτών μερικές μέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: