Επίσκεψη Χρυσόγελου στη Ρόδο

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης για το Ν. Αιγαίο με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, επισκέφθηκε εκ νέου τη Ρόδο μαζί με τον Μιχάλη Κουμπιό, μουσικό – συνθέτη και υποψήφιο της κίνησης. Συμμετείχε αλλά δεν μίλησε εξαιτίας των περιορισμών του εκλογικού νόμου, στη συνέντευξη τύπου του συνδυασμού ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ την Δευτέρα 4/10/2010, στη Ρόδο. Στην συνέντευξη μίλησαν ο εκπρόσωπος τύπου της κίνησης στη Ρόδο Δημήτρης Γρηγοριάδης και ο Μιχάλης Κουμπιός, μουσικός-συνθέτης, στέλεχος της κίνησης και υποψήφιος.

Από τη Ρόδο ο επικεφαλής του συνδυασμού ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή Χρυσόγελου προς τους πολίτες των νησιών του Ν. Αιγαίου όπου αναφέρει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια του Ν. Αιγαίου, τους στόχους της προσπάθειας και τις αλλαγές που είναι αναγκαίες για ένα βιώσιμο μέλλον στο Ν. Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι  «στις 7 Νοεμβρίου είναι η μέρα των πολιτών, ώστε να είναι οι πολίτες που διαμορφώνουν τις εξελίξεις και όχι αδιαφανείς μηχανισμοί”.   Πρότεινε, επίσης, να δεσμευτούν οι υποψήφιοι και η υποψήφια για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε δημόσια συζήτηση για το πρόγραμμά τους, που θα μεταδοθεί από τα ΜΜΕ, αλλά και στην οποία θα έχουν δυνατότητα οι πολίτες και οι φορείς να θέσουν ερωτήσεις.

Στην Ανοικτή πρόσκληση για ουσιαστικό διάλογο για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου που απεύθυνε προς τους άλλους υποψηφίους και την υποψήφια για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Νίκος Χρυσόγελος πρότεινε να γίνουν 6 δημόσιες συζητήσεις με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων, με ερωτήσεις που θα τεθούν από τους δημοσιογράφους κάθε περιοχής αλλά και τους φορείς και πολίτες, ιδιαίτερα νέους ανθρώπους. Η Ρόδος είναι ένα από τα νησιά που προτείνει ο Νίκος Χρυσόγελος να γίνει η δημόσια συζήτηση.

Ο Νίκος Χρυσόγελος είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο συναντήσεις με στελέχη της κίνησης με τα οποία συζήτησε την πορεία της εκλογικής καμπάνιας, ενώ συζήτησε με ενεργούς πολίτες για το πρόγραμμα του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ.

Μαζί με τον Μιχάλη Κουμπιό και τον εκπρόσωπο τύπου της κίνησης Δημήτρη Γρηγοριάδη, επισκέφθηκαν το ΕΝΥΔΡΕΙΟ-ΥΔΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΡΟΔΟΥ και συζήτησαν με τον προϊστάμενο του Δρ Ανδρέα Σιούλα για το έργο αυτού του σημαντικού ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου, θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των ακτών αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (http://www.hcmr.gr/listview3_el.php?id=914).

Ο Νίκος Χρυσόγελος είναι χημικός περιβαλλοντολόγος και δραστήριος, εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες, σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, με σημαντική εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης για το περιβάλλον. Είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 επιλέχτηκε για να του απονεμήθηκε από το Ευρω-Μεσογειακό Ίδρυμα για τον Διάλογο των Πολιτισμών, Anna Lindh Foundation, έπαινος (Honourable Mention) για την «υψηλού επιπέδου δουλειά του για τον διαπολιτισμικό διάλογο και την οικολογική βιωσιμότητα στη Μεσόγειο».

Τις επόμενες μέρες ο επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις και περιοδείες στα νησιά Σαντορίνη, Νάξο, Μύκονο και Άνδρο.

Επικοινωνία: Νίκος Χρυσόγελος: τηλ 6936672882, ecoanemos@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: