Ημερίδες σε Ρόδο και Κω: Επίκεντρο ο πολιτισμός και οι επιστημονικές λύσεις στα προβλήματα της περιφέρειας

Πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες στη Ρόδο (18/9) και στην Κω (19/9) που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης της κίνησης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» παρουσίασε τους κεντρικούς προγραμματικούς άξονες της περιφεριακής κίνησης του Ν. Αιγαίου (μέρος 1 και μέρος 2), ενώ στις ημερίδες συμμετείχε και ο Χρήστος Δουλκερίδης (μέρος 1 και μέρος 2), Ροδιακής καταγωγής υφυπουργός Στέγασης, Υπουργός-Πρόεδρος της γαλλόφωνης κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού, Παιδείας και Προϋπολογισμού, βουλευτής των βέλγων Οικολόγων Πράσινων.

Ο Μιχάλης Κουμπιός συνθέτης-στιχουργός και υποψήφιος στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου – Χάλκης – Σύμης – Τήλου – Μεγίστης με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ» μίλησε για την αίσθηση μέτρου που πρέπει να αποκτήσουμε για να γίνουν τα νησιά κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας.    

Οι ομιλίες των προσκεκλημένων επιστημόνων εστίασαν σε 3 κεντρικά ζητήματα:

Ο Ευστράτιος Δουκάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ μίλησε για: «Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, επιπτώσεις στα Δωδεκάνησα».

Ο Χριστόφορος Καπόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, με εξειδίκευση στα έργα Προστασίας και Ανάπλασης των Ακτών με ήπιες Μεθόδους μίλησε για: «Προστασία και Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών: Μία προτεραιότητα για την Ελλάδα».

Ο Φίλιππος Κυρκίτσος, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, μίλησε (μέρος 1, μέρος 2, μέρος 3) για: «Τη στρατηγική για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών στη Ρόδο: περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική διάσταση».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Share

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: