Περιοδεία στα Δωδεκάνησα για τις περιφερειακές εκλογές στο Ν. Αιγαίο

Περιοδεία στα Δωδεκάνησα ξεκινάει ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου της συνεργασίας “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” από την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή 19/9 και το Σάββατο 20/9 θα γίνουν συσκέψεις με ενεργούς πολίτες και στελέχη του συνδυασμού για να αποφασιστούν ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου αλλά και άτομα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό στην περιφερειακή ενότητα της Ρόδου – Καστελόριζου – Σύμης – Τήλου – Μεγίστης.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης και ο Νίκος Συρμαλένιος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων της κίνησης “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” θα μιλήσουν σε ημερίδες που διοργανώνουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Δωδεκανήσου στην Ρόδο (Σάββατο 18/9, ώρα 11.30 αίθουσα Ροδίνι) και στην Κω (Κυριακή 19/9, ώρα 11.30, ξενοδοχείο Κως) και θα συναντηθούν με φορείς από τα δυο νησιά.

Στις 2 ημερίδες, θα συμμετάσχει, επίσης, ο Χρήστος Δουλκερίδης, Ροδιακής καταγωγής υφυπουργός Στέγασης, Υπουργός-Πρόεδρος της γαλλόφωνης κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού, Παιδείας και Προϋπολογισμού, βουλευτής των βέλγων Οικολόγων Πράσινων. Στην επιστημονική ενότητα της κάθε ημερίδας θα μιλήσουν προσκεκλημένοι ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού:

Η πρότασή μας για να γίνουν τα νησιά κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας», Μιχάλης Κουμπιός, συνθέτης-στιχουργός, υποψήφιος στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου – Καστελόριζου – Σύμης – Τήλου – Μεγίστης με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».

– «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, επιπτώσεις στα Δωδεκάνησα», Ευστρ. Δουκάκης, Αν. Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

– «Προστασία και Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών: Μία προτεραιότητα για την Ελλάδα», Χρ Καπόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, με εξειδίκευση στα έργα Προστασίας και Ανάπλασης των Ακτών με ήπιες Μεθόδους.

– «Ποια στρατηγική για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών στη Ρόδο: περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική διάσταση», Φ. Κυρκίτσος, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Στην ημερίδα σε κάθε νησί έχουν προσκληθεί για παρεμβάσεις και διάλογο θεσμικοί φορείς, σύλλογοι, δημοτικές κινήσεις και ενεργοί πολίτες.

Ο Νίκος Χρυσόγελος και άλλα στελέχη της κίνησης θα επισκεφθούν τις επόμενες μέρες νησιά των Δωδεκανήσων για να συναντηθούν με φορείς και ενεργούς πολίτες για να παρουσιάσουν τους στόχους και τις προτάσεις τους για την περιφέρεια του Ν. Αιγαίου. Το πρόγραμμα για την επόμενη εβδομάδα έχει ως εξής:

–       Κυριακή 19/9 βράδυ και Δευτέρα πρωί: Λέρος

–       Δευτέρα 20/9 μεσημέρι: Πάτμος  

–       Τρίτη 21/9 πρωί Ρόδος (συνέδριο ΤΕΔΚ – Δ): απόγευμα Σύμη

–       Τετάρτη 22/9: Χάλκη

–       Πέμπτη 23/9 πρωί (μέχρι 14.45): Κάσος

–       Πέμπτη απόγευμα (16.00): Κάρπαθος

Κεντρικό μήνυμα της κίνησης είναι “Οικολογικός Άνεμος αλλαγών και δημιουργικότητας στο Ν. Αιγαίο κόντρα στην κρίση και την απαισιοδοξία των καιρών”. Η κίνηση επιδιώκει να παρέμβει δυναμικά στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των πολιτικών στην Περιφέρεια με στόχο να “(ξανα)γίνει το Ν. Αιγαίο κέντρο της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, χώρος άνθησης μιας νέας, “πράσινης-βιώσιμης” οικονομίας που σέβεται το περιβάλλον και διασφαλίζει την μακροχρόνια ευημερία των νησιωτικών κοινωνιών, περιοχή με αποτελεσματικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές υποδομές καθώς και ποιότητα ζωής για όλους και όλες, εργαστήρι νέων μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης, γέφυρα στο διάλογο των πολιτισμών”

Την κοινή διακήρυξη της συνεργασίας “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ” – “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” προϊόν συστηματικής συζήτησης των δυο κινήσεων σε προγραμματική βάση  αλλά και διαλόγου με φορείς και πολίτες καθώς και ανακοινώσεις, δραστηριότητες και προτάσεις μπορείτε να τη δείτε στο https://ecoanemos.wordpress.com/ )

Για επικοινωνία: Νίκος Χρυσόγελος, τηλ 6936672882

Share

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: