Περιοδεία στα Δωδεκάνησα 17-24 Σεπτεμβρίου

 «Οικολογικός Άνεμος» – «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό»

O Nίκος Χρυσόγελος υποψήφιος περιφερειάρχης και άλλα στελέχη της κίνησης για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» θα επισκεφθούν τα νησιά Δωδεκανήσου το διάστημα 17-24 Σεπτεμβρίου. Η περιοδεία ξεκινάει από τη Ρόδο στις 18/9 και την Κω στις 19/9 όπου ο Νίκος Χρυσόγελος θα συμμετάσχει σε ημερίδες που διοργανώνουν στα νησιά αυτά οι Οικολόγοι Πράσινοι Δωδεκανήσου και η Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων με θέμα «Μια βιώσιμη πολιτική για την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία στο Ν. Αιγαίο». Η ημερίδα στη Ρόδο πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Ροδίνι, ώρα 11.30-14.45, ενώ στην Κω, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Κως, ώρα 11.30-14.45.

Στις 2 ημερίδες, ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και άλλα στελέχη της κίνησης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό στο Ν. Αιγαίο. Θα συμμετάσχει, επίσης, ο Χρήστος Δουλκερίδης, Ροδιακής καταγωγής υφυπουργός Στέγασης, Υπουργός-Πρόεδρος της γαλλόφωνης κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού, Παιδείας και Προϋπολογισμού, βουλευτής των βέλγων Οικολόγων Πράσινων.

Στην επιστημονική ενότητα της κάθε ημερίδας θα μιλήσουν προσκεκλημένοι ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού:

Η πρότασή μας για να γίνουν τα νησιά κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας», Μιχάλης Κουμπιός, συνθέτης-στιχουργός, υποψήφιος στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου – Καστελόριζου – Σύμης – Τήλου – Μεγίστης με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».

– «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, επιπτώσεις στα Δωδεκάνησα», Ευστρ. Δουκάκης, Αν. Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

– «Προστασία και Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών: Μία προτεραιότητα για την Ελλάδα», Χρ Καπόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, με εξειδίκευση στα έργα Προστασίας και Ανάπλασης των Ακτών με ήπιες Μεθόδους.

– «Ποια στρατηγική για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών στη Ρόδο: περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική διάσταση», Φ. Κυρκίτσος, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Στην ημερίδα σε κάθε νησί έχουν προσκληθεί για παρεμβάσεις και διάλογο θεσμικοί φορείς, σύλλογοι, δημοτικές κινήσεις και ενεργοί πολίτες.

Σε όλα τα νησιά που θα επισκεφθεί ο Νίκος Χρυσόγελος θα έχει συνάντηση με φορείς, δημοτικά σχήματα και ενεργούς πολίτες, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, για έναν ουσιαστικό διάλογο για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στο Ν. Αιγαίο.

Share

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: