Φώντας Λιγνός

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και κατάγεται από την Σαντορίνη. Είναι παντρεμένος και έχει ένα κοριτσάκι 5 ετών. Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολείται με τα κοινά και το περιβάλλον.

Είναι Διδάκτορας (2004) από το Πανεπιστήμιο Surrey UK, παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας (1990) και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ από το (1989).

Από το 1992 έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός σε Μελέτη και Κατασκευή πολλών και σημαντικών Ηλεκτρομηχανολογικών, λιμενικών και περιβαλλοντικών έργων, ενώ από το 1995 Εργάζεται ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.Ε.ΔΙ.Π) στο Εργαστήριο μεταλλικών Κατασκευών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ έχει συμμετάσχει σε 7 ερευνητικά προγράμματα Βασικής και Εφαρμοσμένης έρευνας, έχει 3 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 1 σε ελληνικό επιστημονικό περιοδικό, 10 σε Ελληνικά & διεθνή συνέδρια με κριτές, και έχει ως συγγραφικό έργο τρεις μονογραφίες, συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας μέσω προτύπων μοντέλων. Αποτελεί τακτικό Μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος πολλών συγκλητικών επιτροπών επί τουλάχιστον μία πενταετία.

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Τέτοιους ανθρώπους με αποδεδειγμένες ικανότητες και ευαισθησίες χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: