Στέλιος Ευριπιώτης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 2285075293, 6974908325

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: evripi@gmail.com

Τοποθεσία Web: http://oikologoinaxou.wordpress.com

Στόχοι

Η συνειδητή συνθηκολόγηση του ανθρώπου με τη φύση, και

Η διασφάλιση του δικαιώματος των επερχόμενων γενεών να ικανοποιούν, τουλάχιστον όσο και εμείς, και τις δικές τους ανάγκες, αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους της Γης.

Εκπαίδευση

Πέρασα την υποχρεωτική εκπαίδευση στην ιδιαίτερή μου πατρίδα τη Νάξο, όπου και έλαβα το απολυτήριο του πάλαι ποτέ εξαταξίου Γυμνασίου. Πέντε χρόνια αργότερα πήρα το πτυχίο του Μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και βελτίωσα το επίπεδο γλωσσομάθειας μου στην Αγγλική. Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισα τη χρήση και τη χρησιμότητα του Η/Υ, δουλεύοντας στο Word, power point και  internet. Ταυτόχρονα, ικανοποιούσα μια εσωτερική ανάγκη, διαβάζοντας και  παρακολουθώντας κάθε τι που αφορούσε στο φυσικό περιβάλλον και την υποβάθμισή του από τον άνθρωπο. To 2009, μάλιστα, παρακολούθησα ένα εξαμηνιαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «εξ αποστάσεως» του Πανεπιστημίου Αθηνών και βελτίωσα σημαντικά τις οικολογικές μου γνώσεις στον τομέα «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Εμπειρία -Δραστηριότητες

Το 1972 ίδρυσα και οργάνωσα ένα φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, όπου εργάστηκα με σύστημα και συνέπεια, κατά κοινή ομολογία, διδάσκοντας Άλγεβρα, Γεωμετρία και Ανάλυση στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου για τριάντα συναπτά έτη.

Η αποκτηθείσα εμπειρία και η πεποίθησή μου ότι μπορώ και πρέπει να σταθώ αρωγός σε μια ευρύτερη μάζα μαθητών, με οδήγησε στην απόφαση να συγγράψω και να εκδώσω διαδοχικά, μέσα στη δεκαετία του 1990 και από τις εκδόσεις Πατάκη, έξι μαθηματικά βοηθήματα για μαθητές Λυκείου. Κυκλοφόρησαν σε όλη την Ελλάδα και έτυχαν υψηλής αποδοχής από απαιτητικούς μαθητές,. ακόμη και καθηγητές. Το 1999, οπότε και επέστρεψα μόνιμα στη Νάξο, είχα την ευκαιρία να προωθήσω τις περιβαλλοντικές  μου ανησυχίες συμβάλλοντας στην ίδρυση και στη διοίκηση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου (ΠΕ.ΚΙ.Ν), πραγματοποιώντας περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία, δενδροφύτευση, ημερίδες, έκδοση της οικολογικής εφημερίδας «Κέδρος»  κ.α.

Το 2004 εντάχθηκα στο κόμμα των οικολόγων Πράσινων και από τότε συμμετέχω στη θεματική του Ομάδα «Περιβάλλον». Κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 και 2009 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων, νομού Κυκλάδων και είχα την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς συμπολίτες μου και, μεταξύ των άλλων, να τους εξηγήσω την ανάγκη σύζευξης της Πολιτικής με την Οικολογία.

Το έτος 2004 έκρινα ότι θα ήταν χρήσιμο από στατιστικής και ιστορικής σκοπιάς να αποτυπώσω την υφιστάμενη κατάσταση στη Νάξο, όσον αφορά τον κοινωνικό, οικονομικό και οικολογικό τομέα. Τα αποτελέσματα κρίθηκαν ως εξαιρετικά ενδιαφέροντα και την επόμενη χρονιά αναλύθηκαν – ταξινομήθηκαν και εκδόθηκαν σε βιβλίο με τίτλο «Η Νάξος : Υπάρχουσα Κατάσταση – Προοπτική».

Τέλος, τον Αύγουστο του 2010 και από κοινού με άλλους συμπολίτες μου, ιδρύσαμε την 1η στις Κυκλάδες Τοπική Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Νάξου, ως ένα σταθμό αναμετάδοσης του οικολογικού μηνύματος στο Νότιο Αιγαίο.                   

Δεξιότητες

Μέθοδος και επιμονή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: